SİYASET

İtirafçı olan FETÖ'cü açıkladı! FETÖ ile Kılıçdaroğu arasındaki bağ nasıl kuruldu?

FETÖ'nün TSK imamı olan ve 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olunca firar eden Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğuna dair sahte belge hazırlayan örgüt üyesi S.Z itirafçı oldu. İşte FETÖ'cü S.Z'nin itiraflarındaki Kılıçdaroğlu detayı...

15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişiminin müsebbibi FETÖ'nün örgüt üyeleri itirafçı olmaya devam ediyor. Gün be gün çözülme yaşayan örgüt üyelerinin yaptığı açıklamalarsa şaşkınlık uyandırıyor. Yenişafak'ın haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından firar eden FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz hakkında 'MİT ajanı' olduğuna dair sahte belge hazırlayan S.Z'nin itiraflarında açıkladığı FETÖ argümanları, geçtiğimiz 3 yılda Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kullanıldı.

FETÖ'cü S.Z'nin itiraflarından ortaya çıkanlara göre S.Z'nin izzat kendisi tarafından hazırlanan sahte belegelerde TSK imamı Adil Öksüz'ün bir MİT ajanı olduğu ve 15 Temmuz darbe girişiminin aslında tiyatro olduğu ifadelerine yer verilmiş. Lakin gariplik şurada ki itirafçı olan FETÖ'cünün hazırladığı sahte belgedeki ifadelerle ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun söylemleri birebir tutuyor. FETÖ'cü S.Z'nin itiraflarında bunun sebebi de ortaya çıktı...

FETÖ'cü S.Z, Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğu ve 15 Temmuz darbe girişiminin tiyatro olduğuna dair hazırladığı sahete belgelerin kendisi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Aytun Çıray'a ve gazeteci Can Ataklı'ya gönderdiğini itiraf etti.

FETÖ'cü S.Z'nin itiraflarından yola çıkarak Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'dan bu yana yaptığı açıklamalara bakıldığında, CHP liderinin konuşmalarının bizzat FETÖ tarafından hazırlandığı gibi bir olguya rastlanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'cü S.Z'nin itiraflarına konu olan Adil Öksüz hakkındaki iddiaları bir konuşmasında şu sözlerle dile getirmişti: “Herkes kelepçelenirken onlara kelepçe vurulmadı. Neden? MİT Yasası’nda bir değişiklik yapıldı 2014’te. Başbakanın emri ve talimatı olmadan hiçbir MİT görevlisi tutuklanamaz gözaltına alınamaz. Adil Öksüz neden tutuklanmadı neden gözaltına alınmadı?”