SİYASET

İYİ Parti CHP'ye rest çekti

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan HDP konusunda araları açılan Millet İttifakı'nın iki mensubu arasında sorun çıktı. İYİ Parti CHP'ye dest çekti.

Güçlü hitabet yeteneğiyle Meclis’te gösterdiği yüksek performans sonrası Parti Sözcülüğü’ne getirilen Yavuz Ağıralioğlu, birkaç gün önce CHP ile ittifakın geleceğini sorgulayan sözler sarf etti.

“CHP’nin her yaptığına ‘evet’ diyerek savunmuyoruz” dedi, “HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapmanızı doğru bulmuyoruz, bu sizi 90’ların SHP’si gibi yapar, diyoruz” dedi, sonra da herkesin ne anlama geldiğini kolaylıkla fark edebileceği şekilde bombayı patlattı:

“CHP, HDP ile kurumsal olarak devam edeceğim diyebilir, tercihidir ama biz bu bileşen içinde olmayız”

Bu sözlerin yankısı devam ederken dün yeni bir gelişme, İYİ Parti ile CHP'nin arasının iyiden iyiye açıldığını gösterdi.

haber.com yazarı Mehmet Acet, bu sözlerin sahibi Yavuz Ağıralioğlu'na neler olduğunu sordu. Aldığı cevap siyaset kulislerini çalkalayacak cinsten oldu.

Acet'in yazısından okuyalım o bölümü: 

"Yavuz Ağıralioğlu söze, bir senedir benzeri açıklamalarda bulunduğunu belirterek başladı. Seçim meydanlarında “çocukların katillerinin oyuna talip değiliz” dediğini hatırlattı.

Devamında yine CHP’ye dönük eleştirilerini sıralayarak;

“CHP’nin rehini değiliz”, “Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” düşüncesinde değiliz”, “Toptan kabul, ya da ret cephesi değiliz” gibi cümleler kurdu.

Devamında Ağıralioğlu’na “Peki bu yeni durum, CHP ile ittifakı bitireceğiniz, Cumhur ittifakına yöneleceğiniz anlamına mı geliyor” diye sordum.

Sözün burasında, ağızdan çıkanın bağlayıcılığına karşı gösterilen ‘temkin dilini’ karşımda buldum:

“Hanımefendinin duruşu üzerinden yanıt vereyim. Parlamenter sisteme geçiş ya da mevcut sistemde
‘denge/denetleme/frenleme’ mekanizmasını güçlendirecek türden bir çalışma olursa böyle bir yönelim olabilir”

Bu sözlere CHP'nin nasıl bir tepki vereceği şimdilik bilinmiyor. Ancak bu sözlerin iki parti arasında süregelen samimi ilişkiyi zedeleyeceği yönünde yorumlar yapılıyor.