SİYASET

İYİ Parti'nin EYT hakkındaki duruşu belli oldu

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, parti olarak EYT konusundaki tavırlarını belli ederek "Ekonomimiz için yük olduğu doğrudur fakat EYT konusunda bir hak mağduriyeti var" dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, parti olarak EYT hakkındaki duruşlarını açıkladı.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde "Ekonomimizi batırmak istiyorlar" diyerek EYT konusuna bir kez daha kapıları kapatmıştı.

Konuyla ilgili olarak "EYT konusunda hak mağduriyeti olduğunu düşünüyor ve samimi çözüm önerilerimizi her fırsatta dile getiriyoruz" diyen Ağıralioğlu, aynı zamanda EYT'lilerin ekonomik bir yük olduğu yönündeki eleştirilere de katıldıklarını söyledi. 

İyi Parti genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirde bulunan parti sözcüsü Ağıralioğlu parti olarak öğretmenlerin problemlerinin takipçisi olduklarını belirtirken "Biz İYİ Parti olarak ücretlisi, sözleşmelisi, atanamayanı ile bütün öğretmenlerimizin problemlerinin ve haklı taleplerinin daima takipçisiyiz. Bir milletin ayağa kalkmasının evvela eğitim sayesinde olacağını bilen şuurla siyaset yapıyoruz ve öğretmenlerimizin, eğitim camiamızın problemlerini memleketimizin en önemli meselesi olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR YÜK OLDUĞU DOĞRUDUR LAKİN...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sözlerini anımsatan Ağıralioğlu, "EYT konusunda bir hak mağduriyeti olduğunu düşünüyor ve samimi çözüm önerilerimizi de her fırsatta dile getiriyoruz. Ekonomimiz için bir yük olduğu da doğrudur lakin fedakarlığı siz yapmazsanız vatandaşınızdan bunu bekleyemezsiniz. AK Parti dahil bütün partilerin 'Çözeceğiz' diyerek söz verdikleri bu durumun Sayın Cumhurbaşkanı'nın geçtiğimiz haftaki beyanatlarıyla çıkmaza sürüklenmesini ise üzülerek izlemekteyiz. Halbuki devlette devamlılık esastır ve siyasetçiler bir söz vermişlerse arkasında durmak mecburiyetindedirler" dedi.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri