SİYASET

İYİ Parti'nin Libya tezkeresi için kararını verdi

Meclis'te Libya'ya asker gönderilmesi kararını oylayacak. İYİ Parti'nin tezkereye vereceği oy merak konusu. Meral Akşener partisinin oyunu açıkladı ve hayır diyeceklerini duyurdu

İYİ Parti, yeni yıl mesaisine Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresiyle başladı. Saat 14.00'da TBMM'de yapılacak olan kritik oylama öncesi Meral Akşener meclis grubunda milletvekilleriyle istişarede bulundu. 

Vekillerini bilgilendiren Meral Akşener, saat 12.30'de medyanın önüne çıktı ve partisinin oyunu açıkladı. Meral Akşener 'Türkiye'ye hayır oyu getirmeyecek, hayır oyu vereceğiz. Allah ülkemizi korusun' dedi. 

Akşener şunları söyledi:

"Libya'da Türkiye ilki gücün arasında arabuluculuk yapması doğrudur ama asker göndermesi o iç savaşın bir diğer alanında taraf olmasını doğru bulmadık. Başkanlık divanımız milletvekillerimize bu konuda bir tavsiye kararı bildirdi. Oy birliğiyle bu tezkereye İyi Parti olarak 'Hayır' oyu vermeye, bunun milli güvenliğimizi tehdit altına alacağımıza dair 'hayır' oyu vereceğimizi söylemek isterim. Bütün bunların sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'dir."

CHP ve HDP de tezkereye hayır diyecek. İYİ Parti aldığı hayır kararıyla seçimlerde bu partilerle yaptığı ittifaka uydu.

MECLİS'TE MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

AK Parti : 290 
CHP : 139 
HDP : 62 
MHP : 49 
İYİ Parti : 39 
Saadet Partisi : 2 
Türkiye İşçi Partisi : 2 
Büyük Birlik Partisi : 1 
Demokrat Parti : 1 
TBMM'de, 5 milletvekilinin belediye başkanlığını tercih ederek TBMM üyeliğinden ayrılması, 4 milletvekilinin bakan olarak atanma dolayısıyla istifası, 2 milletvekilinin vefat etmesi nedeniyle 11 sandalye boş bulunuyor.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri