SİYASET

Kadir İnanır toplantıya neden katıldığını açıkladı

HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş için düzenlenen etkinliğe katılan sanatçı Kadir İnanır, tepkilere neden olan o toplantıya katılma gerekçesini açıkladı...

Ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tiyatro oyununu izlediği için büyük tepkilere maruz kalmıştı. Bunun üzerine siyasete girip girmeyeceği merak konusu olan ünlü sanatçı beklenen açıklamayı yaptı..

Siyasete girme gibi bir durumunun olmadığını söyleyen Kadir İnanır, “Şimdiye kadar yapsam beşyüz kere siyasete girerdim. Konuya siyaset üstü bakıyorum. Benim derdim bu memlekete barış gelsin sonra işime döneyim" şeklinde konuştu.

Acil olarak bütün bu sorunları kenara bırakacağız

‘Tabi ki bizim birbirimize karşı toplum olarak birey olarak görüşlerimizde farklılık muhakkak olacaktır, öyle olmazsa tadı olmaz, yaşamın da tadı olmaz. Ama acil olarak bütün bu sorunları kenara bırakacağız. Sizin çalıştığınız mecralar rahat çalışacaklar. Sosyal hayat hızlanacak, toplumda büyük bir KDV yaratılacak ki her şey çok güzel olsun.

Ben bunlarla ilgili yoğun çalışmalar içerisindeyim

Bunun bir tek yolu var barıştan geçiyor. Ben bunlarla ilgili yoğun çalışmalar içerisindeyim. Onun dışında mesela film çalışmalarının içinde gereken şeyleri söylüyorum, benim yapacağım işlerin sosyal içeriği bütün bu anlattığım sorulanların bir parçasını içerisinde taşıması gerekiyor.

Bütün etkenleri ortandan kaldıracağız

Onu da yapacağız umuyorum ama önce hepimizin bildiği bütün sıkıntıları bizim başımıza ören bütün etkenleri ortandan kaldıracağız. Dünyanın en güzel ülkesinde beraber mutlu bir biçimde yaşayacağız. Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye Cumhuriyetidir, bu güzel vatanımızdır.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri