SİYASET

Kaftancıoğlu Atatürk'ü hedef aldı! CHP birbirine girdi...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk'ü hedef alan açıklamaları parti içinde derin çatlağa neden oldu. Partililerin yoğun tepki gösterdiği Kaftancıoğlu'na karşı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu an itibariyle sessizliğini koruyor...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, Atatürk’e 'Atatürk' demek yerine Gazi Mustafa Kemal demeyi tercih ettiğini ifadeleri CHP'de okları üzerine çekti. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Kaftancıoğlu ve 10 Aralık Hareketi’ni eleştirerek 'Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Kafası karışık olanlar iyi bilsin, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Kaftancıoğlu ve 10 Aralık Hareketi’ni eleştirerek 'Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Kafası karışık olanlar iyi bilsin, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir' dedi.

Birleşik Haziran Hareketi Yürütme kurulu üyesi ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Ben 'Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim" ifadelerini kullandı. Kaftancıoğlu'nun bu sözlerine bir çok CHP'li isimden tepki geldi.

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün: Milletimiz gönlüne koymuş haykırmış, Türk'ün Ata'sı demiş. ATATÜRK demekten rahatsız olanlar, gözlerinizin içine bakarak haykırıyoruz Mustafa Kemal Atatürk bizim yol göstericimizdir.Atamızı her seferinde polemik konusu yapan 'kişi', o koltuğa yakışmıyor, bizleri temsil etmiyorsun

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, yüce önderimize dil uzatmaya kalkanlara karşı canımızı siper edeceğiz.
Bu gerçektir. Ancak, “Atatürk” diyemeyen bir il başkanını da gereken ders verilmezse bu da bizim en büyük ayıbımızdır. Unutmayın, partimizin kurucusu yüce önderimizdir.

Muharrem İnce: Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Milli Mücalededir, Kurtuluştur, Kuruluştur, Cumhuriyettir, akıldır, bilimdir, devrimdir. Varlığı en büyük zaferimizdir.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri