SİYASET

Kanal İstanbul referanduma gidecek mi? Soylu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Kanal İstanbul'la alakalı referandum olacak mı?" sorusu yöneltildi. Soylu ise "2011'de Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara gelirken projesiydi, halka o zaman soruldu ve halk onu tek başına iktidar yaptı" yanıtını verdi.

CNN Türk'te yayınlanan 'Haftasonu Özel' programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal İstanbul'la ilgili sorulara dikkat çeken yanıtlar verdi. 

Kanal İstanbul projesinin referanduma gitmeyeceğini belirten Soylu, unları kaydetti:

Kanal İstanbul'la alakalı iddiaların hiç birisinin bilimsel gerçekliliği yoktur. Montrö'yle ilgili iddialar da var. Montrö yalnızca İstanbul Boğazı'nı mı ilgilendiriyor? Antlaşmada Çanakkale Boğazı var, Karadeniz Boğazı var. Yine başka bir şey daha var. Burada Türkiye kendi avantajını neden kaybetsin? Bu bizim için bir imtiyaz. Türkiye bu imtiyazı neden kaybetsin?

KANAL İSTANBUL REFERANDUMA GİDECEK Mİ?

Referandum tartışmaları da var. Referanduma gitti bu 2011'de. Biz bu projeyle halkın önüne çıktık. Vatandaş bu projeye evet dedi. O zaman 1. boğaz köprüsünde getirseydik keşke. İHA'ları SİHA'ları, yerli otomobili de getirseydik o zaman referanduma.

kanal istanbul

Yorumlar
Günün Manşetleri