SİYASET

Kandil'in partisi yerli otomobili beğenmedi

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin, Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Türkiye'nin tanıtımını yaptığı yerli otomobile 'Pilli araba' benzetmesi yaparak hazımsızlığını dışa vurdu.

Partisinin Batman İl Kongresi'ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, tanıtımı yapılan yerli otomobille ilgili skandal ifadeler kullandı. 

Temelli, “Bir pilli araba yaptılar. Bunu öyle bir anlatıyor ki mucize. Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil“ ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından tanıtımı yapılan ve 2022 yılında üretimine başlayacağı duyurulan otomobil ile ilgili şunları söyledi:

Yok, daha ortada araba yok, İtalya'da yaptırıp getirmişler. Benim çocukluğumda bir tekerleme vardı, 'eller aya bizler yaya' şimdi bu değişti 'eller Mars'a bizler pilli arabaya.' Bir pilli araba yaptılar. Bunu öyle bir anlatıyor ki mucize. Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil. Motoru ise zaten yok ama bu yerli ve milli. Kafayı yerli ve milliye takmışlar.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri