SİYASET

Karamollaoğlu, Erdoğan’a ne söylediğini anlattı

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı konuşmanın bilinmeyenlerini BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a anlattı.

Yerel seçimler öncesinde kendisine sert eleştiriler yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı 2 saatlik görüşmesi merak konusu olan Karamollaoğlu ziyaretiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Karamollaoğlu, yerel seçim sürecinde başta Erdoğan olmak üzere AK Parti sözcüleri tarafından sert sözlerle eleştirilmişti. O nedenle bu gerginliğin görüşmeye yansıyıp yansımadığı sorusuna, "Siyasette biz ipin ucunu kaçırınca normal zamanda söyleyemeyeceğimiz sözleri söylüyoruz" yanıtını verdi.

Erdoğan'la 30 yıllık geçmişleri olduğunu, dolayısıyla gergin bir hava oluşmadığını anlattı. Erdoğan'la daha önceleri de farklı nedenlerle görüşmeler yaptığını belirten Karamollaoğlu, "İhtilaflar üzerinden değil, kendisinin Türkiye açısından endişe duyduğu konuları anlattığını" belirtti.

KONUŞMA BİR SAAT DAHA UZAYABİLİRDİ

Görüşmenin genelde, ekonomi, dış politika, adalet sistemine ilişkin endişelerini dile getirdiğini anlatan Karamollaoğlu, "Bu kadar uzun süren bir görüşmeyle ilgili zihinlerde sorular oluşması gayet tabii. Bende bir saat daha konuşsam 1 saat dinleyecek gibi öyle bir kanaat oluştu. Çok rahattı. Sonuçta bir sohbetti. Politikalar üzerine ben sadece endişe duyduğumuz hususları dile getirdiğim için, şu yanlış bunu da şöyle yapın demediğim için rahat konuştuk. Kendisi de herhalde bir rahatsızlık hissetmedi" değerlendirmesini yaptı.

ÜSLUP YUMUŞARSA İŞLER YUMUŞAR

Karamollaoğlu görüşmesinde, toplumda büyük bir gerginlik olduğunu ve Erdoğan'a "üslup yumuşarsa işler yumuşar" mesajı verdiğini söyledi.

Özellikle Adalet sistemi ile ilgili endişelerini paylaştığını belirten Karamollaoğlu, Erdoğan'ın buna katılmadığını ve "problem yok" mesajı verdiğini aktardı.

Karamollaoğlu, bunun üzerine Erdoğan'a Mimar Sinan'dan örnek verdiğini anlattı:

"Sizin sorun yok demenize karşın birileri bu endişeyi taşıyorsa bunu düzeltmek size düşer. Peki bu endişe neden var, düşünmeliler. Benim kanaatim, önyargı olabilir ya da toplumda böyle bir kanaat olabilir. Bu durumda Mimar Sinan'ın yaptığını yapmak mecburiyetindesiniz. Nasıl çocuklar minareye bakıp eğri demişler. "Yok doğru" dememiş. "Vay canına nasıl atlamışız" demiş. Kemendi atıp minareyi doğrultmuşlar, ondan sonra da dedikodu bitmiş. Siz de minareyi doğrultacaksınız… Başka türlü olmaz ki. En azından zihinlerdeki algı düzeltilmeli."

ÇALIŞMA YAPILIYOR HİSSİYATI UYANDI

Karamollaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında işten çıkarılan KHK'lılarla ilgili mağduriyetlerin sürdüğünü, mahkemeye gidip suçsuzluğunu kanıtlayan insanların da işine dönemediğini anlatmış.

Erdoğan'a da "Bunlara af mı getirirsiniz bilmiyorum, ama bunların durumunu çözmek mecburiyetindesiniz" görüşünü iletmiş.

Karamollaoğlu, Erdoğan'ın bu konuda açıkça bir şey söylemediğini belirtirken, orada sanki bir çalışma yapıldığı intibaı doğdu. Orada bazı tekliflerin olduğunu, bu tekliflerin henüz tasvip edeceği noktaya gelmediğini bu demektir ki bir çalışma yapıldığı değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmede ekonomiye ilişkin endişelerini de anlatan Karamollaoğlu, "Yabancılar parasını başı sıkıntıya girince hemen yurt dışına çıkarmayı ister. O imkân yoksa ufacık tereddüt varsa gelmez" uyarısında bulunduğunu, ancak Erdoğan'ın, yabancı yatırımcının geleceği inancında olduğunu da anlattı.

BERABER ÇALIŞMAYI İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Peki, Erdoğan, geçmişte birlikte siyaset yaptıkları Karamollaoğlu'na, Millet ittifakı yanında yer alması nedeniyle bir "sitemde bulundu mu?" Karamollaoğlu, görüşmeden ayrılırken, Erdoğan'ın, "Aslında bizim beraber çalışmamız gerekirdi" dediğini, kendisinin de "Şimdilik o konuya girmeyelim" yanıtı verdiğini anlattı.

Yorumlar
Günün Manşetleri