SİYASET

Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ü sattı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanlığı için ortak aday olarak düşündüğü iddialarını yazmıştı. Selvi kendi iddiasını bugün Kılıçdaroğlu'nun ağzından yalanladı.

24 Haziran seçimlerinde Abdullah Gül'ün çatı adayı olabilmesi için çalışan ama Meral Akşener'in karşı çıkması üzerine bu fikrinden vazgeçen Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ü yarı yolda bıraktı.

Ali Babacan ve ekibi yeni parti kurma hazırlığındayken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi geçenlerde ortaya bir iddia atmış ve "Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül'ü ortak aday olarak düşündüğü" yolundaki görüşleri dile getirmişti.

O yazıdan 2 gün sonra yani bugün Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun kesinlikle yalanladığını şu cümlelerle ifade etti: "Kılıçdaroğlu’nun 2023’e Abdullah Gül’e ortak Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde söz verdiği iddialarını gündeme taşımıştım. Kılıçdaroğlu, 'Bu iddialar elbette doğru değil. Ki böyle bir şey mümkün de değil' diye konuştu. "

Selvi, 'CHP'de Cumhurbaşkanlığı hesapları' başlığıyla yayınlanan yazısında muhtemel adaylar Ekrem İmamoğlu ile Muharrem İnce'nin sürece ilişkin tavırlarını da yazdı.

"Cumhurbaşkanlığı tartışması hız kesmeden devam ediyor." diyen Selvi, 'Kılıçdaroğlu’ndan iki nokta' ara başlığıyla şunlara değindi:

"Asla doğru bulmuyorum"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı tartışmasının şimdiden başlamasını doğru bulmadığını belirtti. "Asla doğru bulmuyorum. Bugünden Cumhurbaşkanlığı’nı tartışmak doğru değil" dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kimseye söz vermediğini de vurguladı.

Seçimlere 4 yıl varken Cumhurbaşkanlığı tartışmasının açılmasından dolayı rahatsız diyebilirim.

Yorumlar
Günün Manşetleri