SİYASET

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na adaylık vetosu

Kendisine rakip olabilecek herkesi partiden uzaklaştıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nu aday göstermek istemediği öğrenildi.

Erken seçim söylentileri her fırsatta ortaya çıksa da, 2023'te yapılması planlanan seçim yarışı şimdiden başlamış görülüyor.

'Muhalefetin adayı kim olacak?' sorusu her geçen gün daha da merak edilirken, bu isimler arasında ön plana çıkanlardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

KILIÇRAOĞLU SICAK BAKMIYOR

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde kaleme aldığı yazıda, Kılıçdaroğlu'nun, CHP içerisinde kendisine rakip olmasını istemediği için İmamoğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül’ü düşündüğünü yazan Selvi, buna karşın tabanda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın  konuşulduğunu ileri sürdü.

"Kılıçdaroğlu’nun CHP’de kendisine rakip olmasını istemediği için Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına sıcak bakmadığı söyleniyor" ifadelerine yer veren Selvi, yazısına şöyle devam etti:

"Abdullah Gül ise onun rakibi değil. Hatta önemli bir isim, “İmamoğlu’nu istemez ama Mansur Yavaş’ı bile düşünebilir. Çünkü onun CHP’ye yönelik bir iddiası yok” dedi. Seçimi kazanamamasına rağmen Muharrem İnce bile Cumhurbaşkanı adaylığından aldığı güçle, Kılıçdaroğlu’na “Sen çekil, onursal başkan ol. Partinin başına ben geçeyim” demedi mi?"

Yorumlar 10 Yorum
Günün Manşetleri