SİYASET

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Fikri Sağlar yorumu! Başörtülü hakimlere hakaret etmişti

CHP'li Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Halk TV'de katıldığı bir programda başörtülü hakimlere güvenmediğini söyleyerek skandal ifadelere imza atmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlar'ın bu sözleri hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Biometanizasyon Merkezi İSTAÇ Kompost ve Geri Kazanım tesislerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Eski Bakan Fikri Sağlar'ın "başörtülü hakim" ile ilgili görüşlerini paylaşıp paylaşmadığının sorulması üzerine de şunları söyledi:

"ADALET DAĞITTIĞI SÜRE İÇİNDE HİÇBİR SORUNUM YOK"

"Nasıl paylaşırım arkadaşlar? Çağın neresindeyiz biz? Kişi başörtüsü takar takmaz, o onun tercihidir. Peki benim görevi nedir? Onun tercihine saygı duymaktır. Efendim 'Hakim böyle olursa şöyle olursa...' Hakim, hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar verirse gerçek anlamda hakimdir, benim başımın üzerinde yeri vardır.

Başörtüsü takar takmaz, başka bir şey yapar yapmaz o ayrı bir şey, o onun özel yaşam tarzıdır, ona benim saygı duymam lazım. Ben saygı duyarken ondan ne bekleyeceğim gerçek anlamda adalet dağıtmasını bekleyeceğim. Adalet dağıttığı süre içinde hiçbir sorunum yok.

Kaldı ki bizim parti meclisinde de var, üstelik hukuk mezunu arkadaşlarımız da var parti meclisinde görev yapıyorlar. Dolayısıyla böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum."

FİKRİ SAĞLAR NE DEMİŞTİ?

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programına konuk oldu. Programda 28 Şubat olayları tartışılırken, Fikri Sağlar'ın kullandığı ifadeler tepki çekti. Konuşmasını başörtüsüne getiren Sağlar, "Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar