SİYASET

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kendiyle çelişen açıklama

9 seçim kaybetmesine rağmen koltuğunu bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirerek "Demokrasiye inanıyorsanız, gelmesini bildiğiniz gibi gitmesini de bileceksiniz.'' dedi.

CHP'de parti içi demokrasiyi yok etmekle eleştirilen Kemal Kılıçdaroğlu, skandal açıklamalara imza attı.

BirGün'den Ankara temsilcisi Nurcan Gökdemir ve parlamento muhabiri Hüseyin Şimşek’in sorularına yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, parti liderlerinin koltuk sevdalısı olmaması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''GELMESİNİ BİLDİĞİNİZ GİBİ GİTMESİNİ DE BİLECEKSİNİZ''

"Demokrasiye inanıyorsanız, gelmesini bildiğiniz gibi gitmesini de bileceksiniz. Halkın oyları ile nasıl geldiyseniz, halkın oyları ile de gitmesini bileceksiniz. Halk sizi getirdi iktidar yaptı, 19 yıldır iktidardasınız. Zaten Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemediniz. Seçim yasasında değişiklik düşünebilirler, Anayasa’da değişiklik düşünebilirler, başka yasalarda değişiklik düşünebilirler. Kendi konumlarını güvence altına almak isteyebilirler.

AK Parti, artık Türkiye’yi yönetemiyor. Acaba yerimi nasıl korurum, arayışı içinde. Aslında nasıl yerimde kalırım, öyle düzenlemeler yapayım ki seçim sonucunda ben yerimde kalabileyim, koltuğumu koruyabileyim, düşüncesi tam olarak. Makam hırsına kapılan ve makamını korumak için çaba harcayanlar, ülkenin sorunlarını zaten görmezler."

Yorumlar 16 Yorum
Günün Manşetleri