SİYASET

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan siyaset itirafı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de yayımlanan "Liderlerle Bayram Sohbetleri" programında soruları yanıtlarken çocukluk yıllarını ve yaşam öyküsünü de anlattı.

"ÇOCUKLARIM, SİYASETTE KALMAMDAN RAHATSIZ"

Hangi takımı tuttuğunun sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben ve eşim Fenerbahçeliyiz, 3 çocuğum ise Galatasaraylı." dedi.

"Çocuklarınızdan siyasete girmeye heveslenen var mı?" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Hayır. Çocuklar ben siyasette kaldığım için biraz rahatsızlar aslında. Oğlum siyaset bilimi okudu zaten. Siyaseti yakından izliyor ama sıcak siyasete ilgisi yok. Çocukların da öyle sıcak siyasetle ilgileri yok. Seçimden seçime gidip oy kullanırlar sadece." ifadelerini kullandı.

"ANNEM SIRDAŞ, BABAM GELENEKSEL BİR YAPIYA SAHİPTİ"

Annesini sırdaş olarak gördüğünü, babasının ise geleneksel yapıya sahip olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ben babamın hiçbir çocuğunu kucağına aldığını hatırlamıyorum. Derdimiz varsa babamıza aktarsın diye annemize anlatırdık. Ağabeyim ilk evlendiğinde babamın yanında eşiyle konuşamazdı, diğer kardeşlerim de öyleydi. Evlendikten sonra annem ve babam bize geldi. Eşime babamın yanında bir şey söylemem gerekiyor, nasıl söyleyeceğim diye düşünüyorum. Anneme, 'Babama söyle, izin versin konuşayım.' dedim. Babam, 'Tamam konuşabilir.' demiş. Bizim ailede ilk kez babasının yanında eşiyle konuşan kişi benim."

"ÇOCUKLARIM NASIL BÜYÜDÜ, FARKINDA BİLE OLAMADIM"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hayatın meşguliyetleri nedeniyle çocuklarının nasıl büyüdüğünün farkında bile olamadığını ifade ederek, çocuklarına olabildiğince iyi eğitim alabilmeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ve bu konuda içinin rahat olduğunu söyledi.

Ortaokuldan iyi dereceyle mezun olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ortaokulda Fransızca dersinde sıfır aldığını ancak daha sonra o derste de başarılı olduğunu belirtti.

Matematik dersiyle ilgili de bir anısını anlatan Kılıçdaroğlu, daha önce düşük olan ders notunun başka bir öğretmenin gelmesiyle yükseldiğini ve öğretmenlerin anlatım konusundaki önemine dikkati çekti.

Ticaret Lisesindeki yıllarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Lisede son sınıfta mali cebir vardı. Mali cebirde çözmediğim hiçbir problem yoktu. Ticaret Lisesinde de başarılı bir öğrenciydim, oradan birincilikle mezun oldum." dedi.

Üniversite eğitimi için Ankara'ya geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Bahçelievler'de Tapu ve Kadastro'nun öğrenci yurdunda kaldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, öğrenciyken günlük harcamasının 10 lirayı geçmemesi gerektiğini ve ona göre yemek yiyip harcamalarını kontrol ettiğini dile getirdi.

"HESAP UZMANI OLARAK 13 KİŞİ ARASINA GİRDİM"

Kılıçdaroğlu, üniversiteden sonra Maliye Bakanlığının hesap uzmanlığı sınavına girdiğini ve binlerce kişiden 13 kişi arasına girmeye hak kazanarak İstanbul'da çalışmaya başladığını söyledi.

Maliye ve Gümrük Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü yapan Aykon Doğan'ın üzerinde çok emeğinin olduğunu ve bürokrasiye onun sayesinde adım attığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Üstat, senin önerdiğin düşünceye 'hayır' diyeni mutlaka dinle.' derdi. Bu, benim hayatımda rehber edindiğim olaylardan birisidir. O nedenle 'hayır' diyenin 'neden hayır' dediğini mutlaka dinlerim." diye konuştu.

Yorumlar 13 Yorum