SİYASET

Kılıçdaroğlu ''13 şehidin sorumlusu Erdoğan'dır'' demişti! AK Parti'den sert 'provokasyon' açıklaması

Hain terör örgütü PKK tarafınan katledilen 13 şehidimiz ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısındaki sözlerini eleştiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu’nun '13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan’dır' diyerek Türkiye Cumhurbaşkanı’nı itham etmesi, Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan bir provokasyondur" dedi.

Çelik açıklamasında, "Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka bir şey değildir. PKK terör örgütüne söylemesi gereken sözün Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi sadece terörün sözcülerinden duyduğumuz karanlık bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasilerde muhalefet en tabii haktır. Ama Türkiye Cumhurbaşkanı’nı bu şekilde hedef alan bu söz muhalefet değildir. Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka bir şey değildir.

Cumhurbaşkanımız teröre karşı dünyadaki en kararlı mücadeleye liderlik ediyor. Terörü suçlaması gerekenlerin Cumhurbaşkanımızı suçlaması, terör örgütüyle aynı dili kullanmaktır. Cumhurbaşkanımız milletimiz ve devletimiz adına bu mücadeleye liderlik etmeye devam ediyor.

PKK terör örgütünün diliyle Cumhurbaşkanımızı suçlayanlar millet ve tarih önünde bunun utancını taşıyacaklardır. Cumhurbaşkanımız ise kim ne derse desin milletimiz ve devletimiz için bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıdır."

Yorumlar
Günün Manşetleri