SİYASET

Kılıçdaroğlu: ABD, Rusya, YPG'ye terör örgütü demiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatları, "Trump ve Putin PYD’yi terör örgütü olarak görmüyor" sözleriyle eleştirdi ama...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin önce ABD sonra da Rusya ile yaptığı mutabakatlar konusunda dikkat çeken mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Biz söyledik, dinlemediler. Trump ve Putin söyleyince hemen dinlediler. Suriye ile masaya otur dedik, dinlemediler. Putin söyleyince Esad’la görüşeceğini açıkladı. Şimdi Türkiye Rusya’nın şartlarını kabul etmiş oldu. Bu süreçte en büyük kazancı Rusya sağladı” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu dün, TOBB, TESK, Hak-İş, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen, TİSK, Türk-İş, TZOB, Türkiye Emekliler Derneği ile Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı temsilcilerini kabul etti. Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Aykut Erdoğdu’nun da katıldığı görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Edinilen bilgilere göre heyet, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili görüşlerini aktarmak ve harekata verdiği destek nedeniyle Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmek için ziyareti gerçekleştirdi.

ABD VE RUSYA TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİYOR

Kılıçdaroğlu’nun görüşmede, Suriye’deki gelişmeler ve ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi. “Bu bayrak da bu vatan da bizimdir” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu’nun, “Bizim Suriye politikamız iktidardan 180 derece farklı. Türkiye’yi Orta Doğu bataklığına sokmayın diye defalarca söyledik. Ama dinlemediler. Ceremesini 82 milyon çekiyor” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalar konusunda, “ABD ve Rusya mutabakatlarında PYD’ye terör örgütü denmiyor. Trump ve Putin PYD’yi terör örgütü olarak görmüyor. Zaten onlar da silahlarıyla çekiliyor. Türkiye hala tehdit altında. Biz bunu sürekli gündeme getirdik” değerlendirmesini yaptığı kaydedildi.

KİM TEPKİ VERECEK

ABD Başkanı Trump’ın mektubunun “rezalet” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Benim tepki göstermeme kızıyorlar. Ben tepki göstermeyeceksem kim tepki gösterecek?” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun, şu mesajları verdiği bildirildi:

“Adana Mutabakatı’nı iktidara Rusya hatırlattı. Biz söyledik, dinlemediler. Trump ve Putin söyleyince hemen dinlediler. Suriye ile masaya otur dedik, dinlemediler. Putin söyleyince Esad’la görüşeceğini açıkladı. Türkiye özgür iradesini kullanamadı. Esad’la en başında görüşseydik ne Rusya ne de ABD bu kadar etkili olurdu. Biz Esad’la görüşseydik her türlü şartı kabul ettirebilirdik. Şimdi Türkiye Rusya’nın şartlarını kabul etmiş oldu. Olan Türkiye’nin 8 yılına oldu. Bu süreçte en büyük kazancı da Rusya sağladı.”

Yorumlar