SİYASET

Kılıçdaroğlu başörtülülere hakaret eden Yeşim Meltem Şişli ile ilgili konuştu

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli başörtülülere hakaret etmiş, konuyla ilgili İBB Başkanı İmamoğlu'ndan bir açıklama gelmişti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da nihayet Meltem Şişli ile ilgili sessizliğini bozdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında konuştu.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi’ye açıklamalarda bulunan CHP lideri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konu hakkında açıklama yaptığını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Hiç kimseyi kılık kıyafetinden ötürü yargılayamayız, sorgulayamayız. Bakın, bugün grupta en ön sırada Levent Gök Bey’in yanında oturan kişi bizim Fatih belediye meclis üyemiz (Nazmiye Durgut) başörtülü kadınımız. Dolayısıyla başı açık, başı örtülü, Türkiye’nin bunları aşması lazım."

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısından ilgili bölüm: 

İMAMOĞLU BİLGİLENDİRMİŞ

“Ekrem Bey aradı, bilgi verdi. Medyaya zaten açıklama da yaptı” diye karşılık verdi. Genel sekreter yardımcısı Şişli’nin kendisi hakkında soruşturma açılmasını istediğini ifade etti. Bunları belirttikten sonra net konuştu. “Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Hiç kimseyi kılık kıyafetinden ötürü yargılayamayız, sorgulayamayız. Bakın, bugün grupta en ön sırada Levent Gök Bey’in yanında oturan kişi bizim Fatih belediye meclis üyemiz (Nazmiye Durgut) başörtülü kadınımız. Dolayısıyla başı açık, başı örtülü, Türkiye’nin bunları aşması lazım”dedi.

Kılıçdaroğlu, “Ekrem Bey söyledi, yani eğer bu eylem, faaliyet ya da söylem doğruysa kesinlikle olmaz, olmaz yani, olmaz. Çünkü o zaman bizim izlediğimiz politikaya aykırı bir tutum çıkmış olur. Biz insanları inançları, kimlikleri ve yaşam tarzları dolayısıyla asla ayıramayız. Ayırdığımız andan itibaren zaten Türkiye’nin partisi olamayız” dedi.

ŞİŞLİ’YE KIRMIZI KART

Geçmişte “Başörtüsü yasağını biz kaldırdık” diyen, muhafazakâr kesime açılım siyasetinin mimari olan Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı önemliydi. Ekrem İmamoğlu da “Bu şekilde hareket eden bir insan, zaten benimle çalışmak istemiyor demektir. Öyle bir insanın benim yanımda yeri olmaz. Nokta” demişti. İmamoğlu’ndan sonra Kılıçdaroğlu da Yeşim Meltem Şişli’ye kırmızı kart gösterdi.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan AK Partililerin gösterdiği tepkiyi göstermelerini beklemiyorum. Ama sanki biraz daha cesur olabilirlerdi. Çünkü siyaset bir duruş demektir.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri