SİYASET

Kılıçdaroğlu darbe iddialarına tepki gösterdi: Ne darbesi?

Canan Kaftancıoğlu, Özgür Özel gibi CHP'li isimlerin sözlerinden sonra CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, darbe tartışmasına ilişkin düşüncelerini paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açıklamalarının ardından başlayan darbe tartışmalarını değerlendirdi.

Abdulkadir Selvi'ye konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'nin darbe söylemlerinden uzak durduğunu belirterek, şunları söyledi:

DARBELERDEN EN ÇOK ÇEKEN CHP

"Özgür Bey 15 Temmuz darbe gecesi neredeydi? Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeydi. Darbeye karşı çıkıyordu. Kürsüde ilk konuşanlardandı. 15 Temmuz darbe girişimi olduğunda parlamentoya ilk gidenler CHP milletvekilleridir. Ve şunu da söyleyeyim size: CHP’nin iktidara yakın olduğu dönemlerde maalesef darbeler olmuştur ve darbelerden en büyük mağduriyeti çeken de Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur.

NE DARBESİ

Yeter artık ya, ne darbesi Allah aşkına!  Darbeye karşı olanlara, demokrasiyi savunanlara açık çağrımdır: Gelin hep birlikte hukuk sistemimizi darbe hukukundan arındıralım. TBMM’yi vesayetten kurtaralım. Siyasal partiler yasasını değiştirelim. Milletin vekilini liderler değil, milletin kendisi seçsin. Darbeye ve darbecilere karşı olanlar, darbecilerin bize giydirdiği darbe zırhına da karşı çıkmalılar.

CHP'DE DARBEYİ SAVUNAN ÇIKMAZ

Darbeye karşı olmak lafla değil, gerçek bir demokrasiyi ülkeye getirmekle olur. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nde darbeyi savunmadı ve savunamaz da... Öyle bir kelimeye tahammülümüz bile yoktur. Ne darbesi?

Yorumlar 11 Yorum
Günün Manşetleri