SİYASET

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile görüştü! Benzerlik oranımız yüzde 99

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, AK Parti'den ayrılan Ahmet Davutoğlu'nu Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada ittifaka göz kırparcasına ''Millet ittifakı’nın öngördüğü ortak noktalarda benzerliklerimiz çok fazla. Hatta yüzde 99 oranında diyebilirim.'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.

Görüşme, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde saat 13.00'te başladı, 1,5 saat sürdü.

''YÜZDE 99 BENZİYORUZ''

CHP Lideri, "Millet ittifakı’nın öngördüğü ortak noktalarda benzerliklerimiz çok fazla. Hatta yüzde 99 oranında diyebilirim" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Gelecek Partisi'nin Genel Merkezi'nde yapılan ikili görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen siyasi liderler, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Daha önce Gelecek Partisi ile ittifaka yeşil ışık yakan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ziyareti, ittifak zemininin ilk adımı olarak görülüyordu.

İTTİFAK MI KURUYORLAR?

Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu, gazetecilerin "Bu görüşme olası bir ittifakın ilk adımı olabilir mi?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ziyaret hayırlı olsun ziyaretiydi. İttifak diye bir konu gündeme gelmedi." ifadelerini kullandı.

''BUNLARI NORMALLEŞTİRMEMİZ LAZIM''

Ahmet Davutoğlu, "İttifak kavramı Türkiye'nin gündemine yeni girdi. Her görüşmeyi ittifak ya da bir kategori çerçevesine oturtmadan önce bu görüşmeleri normalleştirmemiz lazım. Siyasi liderlerin görüşmeleri normal şeylerdir. İttifak hiç gündemimizde olmadı. Biz de CHP'ye iadei ziyarette bulunacağız." dedi.

Yorumlar 16 Yorum
Günün Manşetleri