SİYASET

Kılıçdaroğlu devletin yaptığı yardım miktarını da beğenmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ücretsiz izne çıkarılacaklar için ise günlük 39 lira 24 kuruluş yardıma da muhalefet etti.

Koronavirüsle mücadele kapsamında işten çıkarmalar 3 ay süre ile askıya alınırken ücretsiz izne çıkarılanlar için ise devlet, günlük 39 lira 24 kuruşluk yardım paketini yürürlüğe koyacağını duyurdu.

"AÇLIK SINIRININ ALTINDA"

Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara yapılan yardımı değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bu ödemeler, onun ve ailesinin bir aylık ihtiyacını karşılayacak mı? Elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. İşsizlik fonunda 131 milyar lira var. Bu kimin parası? İşçilerin parası. Ne zaman ödenecek bu para işçilere? Bu tür olaylar olduğu zaman. Siz bu işçilere ne kadar ödüyorsunuz? Günlük 39 lira 24 kuruş. Açlık sınırının altında, altını çiziyorum; açlık sınırının altında bir ödeme yapılıyor. Bu kişi üç öğün kendisi ailesiyle geçinecek. Kirası var, doğalgazı, elektriği, suyu var. Bunlardan kimse vazgeçmiş değil. Bu paraları da ödeyecekler. Bu ciddi bir sorun. Bu ödeme önemli mi? Elbette önemli ama bu ödeme o kişiyi mutlu etmeyecektir." açıklamasında bulundu.

Yorumlar 7 Yorum