SİYASET

Kılıçdaroğlu EYT'yi iptal eden bakanı ayakta alkışlattı

EYT'nin sorunu ben çözerim diyen Kılıçdaroğlu, Bakanlığı döneminde EYT'yi iptal eden dönemin Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ı CHP Grup Toplantısı'nda dakikalarca alkışlattı.

CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu baltayı yine taşa vurdu. Ülkenin bir numaraları gündemi haline gelen EYT hakkında konuşma yaparken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan'ı alkışlatması bu kadar da olmaz dedirtti. 

EN GÜZEL ÇALIŞMAYI YAPAN BAKANDIR

SGK konusunda en güzel çalışmaları yapanın Yaşar Okuyan olduğunu iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:
Değerli arkadaşlarım SGK konusunda da çatıyor ama bunların hiçbir önemi yok. Aramızda Sayın Yaşar Okuyan var. SGK konusunda en güzel çalışmaları yapan sayın bakandır. Hakkını teslim edelim. Bunlar düzenleme yaptılar. Kimin sırtında yaptılar? Emeklillik yaşı yükseldi 65... Prim ödeme gün sayısını yükselttiler. Emeklilere aylık bağlama oranını düşürdüler. 2008 sonra emekli olanların eline daha az emekli aylığı gececek. 

38 YAŞINDA EMEKLİ Mİ OLUR BE?

EYT'lilerin sorunlarını çözeceğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yaşar Okuyan'ı alkışlatması bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti. Geçmiş bir dönemde katıldığı canlı yayında Yaşar Okuyan EYT'lileri şu sözlerle yaylım ateşine tutmuştu: Rahmetli Demirel'in 1991 - 1992'de prim gün sayılarını dünyada hiçbir ülkede olmayan ve sırf oy alabilmek için kadınlarda 38 yaşında erkeklerde 42-43 yaşında emeklilik sistemi getirdi. 38 yaşında emekli mi olur be? 43 yaşında emekli mi olur? Ne diyorsunuz siz be? Evet bu sistemi Yaşar Okuyan getirdi. Şerefle ve onurla savunuyorum. Doğru bir iş yaptım. Türkiye Devleti'nin onuruna sahip çıktım.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri