SİYASET

Kılıçdaroğlu: Hafter'i neden düşman ilan ettik!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Türkiye'nin dış politikasını eleştirirken baltayı yine taşa vurdu.

Kılıçdaroğlu, "Doğu Akdeniz'de haklarımız var, denizde de haklarımız var, mavi vatanı da korumak zorundasınız. Yolu nedir, orada söz hakkı olan herkesle oturup sağlıklı diyalog kurmak lazım. Düşman ilan ederseniz onlar da sizi düşman ilan eder. Mısırı düşman ilan ettik onlar da Yunanistan'la BAE ile anlaştı. Kaybeden kim burada biz. Bereketli bir yerde anlaşma yaptılar Doğu Akdeniz'de anlaşma son derece önemliydi. Biz de buna evet dedik geciktiniz dedik hatta. Libya'da, Suriye'deki gibi bir politika izlemeyin iki tarafı barıştırın dedik. Türkiye orta doğu politikasında çatışma içinde olan tarafların yanında olmamıştır. Türkiye sorunları çözen olmuştur." dedi.

Tarafları uzatacağız, mısırı düşman ilan ettik ki Hafter'i de düşman ilan ettik diyen Kılıçdaroğlu açıklamasına şöyle devam etti: Bakana da dedim Hafter'ler de Esad'la da konuşmanız lazım. Şimdi ne oldu Esad'la konuşuyorlar kim doğruyu söylüyormuş. CHP. Hafter de görüşmem diyor asker göndereceğini BM'ye çağrıda bulun BM barış gücü göndersin ulusal hükümet Hafter bir araya gelsin. Putin çağırdı ne oldu bizim dediğimizi Putin söyledi. Putin ne dediyse bastılar imzayı. Ben dış politika konusunda tek başıma karar almıyoruz, eski büyükelçiler emekli asker Türkiye dış politikasını tartışırız. 

Diyor ki Hafter meşru değil Suriye'de de Esad meşru ee onla niye görüşmüyorsun. Suriye'de görüştüklerin meşru değil. 

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri