SİYASET

Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul'u mantıklı bulmuyor

Kanal İstanbul tartışmaları devam ediyor. Kanal İstanbul için son açıklama Kılıçdaroğlu'ndan geldi. CHP Lideri, Boğaz'dan bedavaya geçen gemilerin Kanal İstanbul'a para vermeyi kabul etmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin Türkiye'nin geleceği için yapılacağını kararlılıkla söyledi.

Kanal İstanbul'la ilgili son açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Hürriyet yazarı Hande Fırat'ın aktardığına göre; Kemal Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul'u mantıksız buluyor. 

AKIL VAR, MANTIK VAR

Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'la ilgili "Para verip geçecekler oradan. Boğaz’dan bedava geçiyor zaten, neden para versin? Akıl var, mantık var. Her türlü akılcılıktan uzak. Siyaset bunu tartışacağına bu konuyu teknisyenlerin, uzmanlarının, bilim insanlarının tartışması lazım. Uzmanların bu konuda olumlu veya olumsuz görüşlerinin kamuoyu ile paylaşılması lazım. Amaç Kanal İstanbul’u yapmak değil, amaç halkı gündeminden kopararak farklı bir konuda tartışma zeminine çekmektir." dedi.

SURİYE'DEN DERS ALIN

Hükümetin Libya'ya asker gönderme konusundaki çıkışını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Ne işimiz var Libya’da? Suriye batağında ne işimiz vardı? Siyasi iktidarın Suriye batağında yaşananlardan ders alması lazım." dedi.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri