SİYASET

Kılıçdaroğlu liderleri 23 Nisan'da Meclis'e çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan'da Meclis'te sade bir tören yapılmasını isteyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu 23 Nisan'da tüm liderleri Meclis'e çağırdı.

23 Nisan Bayramı’nda TBMM’de sade bir tören yapılmasını isteyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile liderlerin törene katılmaması çağrısında bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a eleştiri Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Ülkelerin tarihinde 100. yılların özel günler olduğuna ve özel törenler yapıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Ben o gün Gazi Meclis’te olacağım ve diğer liderlerin de o gün Meclis’te olmaları için çağrıda bulunuyorum” dedi.

BEN MECLİS'TE OLACAĞIM

'Milli Mücadele döneminde bombalar altında dahi çalışmalarını sürdüren' ve geçen haftaya kadar da karantina döneminde bile genel kurul toplantılarını yapan Meclis’in 23 Nisan nedeniyle sınırlı ve sadece bir törenle yetinmesinin kendi tarihine de saygısızlık olduğunu dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “23 Nisan töreni meclisin tarihine yakışır şekilde olmalı ve tüm liderler de o gün o çatı altında bulunmalı. Ben o gün mecliste olacağım. Diğer liderler gelmezse de kendi bilecekleri iş” şeklinde konuştu.

Yorumlar 11 Yorum
Günün Manşetleri