SİYASET

Kılıçdaroğlu orduyla ilgili rahatsız edici duyumlar var demişti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Murat Yetkin'e konuşarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin durumuna ilişkin rahatsız edici duyumlar ve ordudaki emir-komuta zincirini bozacak gelişmeler olduğunu öne sürmüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin durumuna ilişkin “rahatsız edici duyumlar” olduğunu söylerek “15 Temmuz darbe girişimine yol açan FETÖ olayından ders alınmadığını, hataların bilerek tekrarlandığını, ordunun günlük siyasetin dışında tutulması” gerektiğini vurgulamıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gazeteci Murat Yetkin’e yaptığı açıklamanın bir bölümü şöyle:

“Ordunun durumuna ilişkin rahatsız edici duyumlar var; hükümetin parti devleti kurma gayretinde sıranın ordunun partileştirilmesine mi geldiği endişesi var. Burada ordunun siyasi otoritenin emrinde olması gereğinden söz etmiyorum, demokrasilerde öyle olacak. Ben ordunun içine günlük sıcak siyasetin sokulmasından ve artık atama ve terfilerde de liyakat yerine parti tercihleri kullanılmasından söz ediyorum. Bu söylemlerden rahatsızlık duyuyorum...”

RÜTBELİ ASKERLERİN SANDIĞINDAN CHP ÇIKMIŞTI

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları hem 31 Mart yerel seçim sonuçlarını hem de 24 Haziran genel seçim sonuçlarını hatırlattı. 

Ankara’da rütbeli askerlerin oturduğu lojmanlara yakın sandıklarda iki seçimde de CHP ezici şekilde birinci parti çıkmıştı.  

Son yerel seçimlerde Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarına yakın olan sandıklardan çıkan sonuca göre CHP yüzde 78 oranla, AK Parti ise sandıktan yüzde 17 oy oranla çıktı.

Günün Manşetleri