SİYASET

Kılıçdaroğlu sahip çıktı CHP'li gençler kınadı!

TBMM'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Engin Özkoç'a, CHP üyesi bir grup kınıyoruz diyerek tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Özkoç'u grup toplantısından önce, yanında oturtarak açıkça desteğini ilan etti.

Sakarya'da bir grup CHP'li genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli sözlerinden dolayı CHP Milletvekili Engin Özkoç'a tepki göstererek, "Mecliste yapılan talihsiz konuşmayı ve Engin Özkoç'u kınıyoruz. Sakarya halkı adına TBMM'den özür diliyoruz" dediler.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde toplanan bir grup CHP'li genç, CHP Milletvekili Engin Özkoç'a tepki gösterdi. Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretinin ne partilerine ne de Sakarya'ya yakışmadığını dile getiren gençlerden Yeşim İstekertik, CHP Gençlik Kollarında bir takım görevlerde bulunduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanı kim olursa olsun TBMM'de Cumhurbaşkanımıza yönelik yapılan hakaret ne Sakaryamıza ne de partimize yakışmıştır. Engin Özkoç'u bu hareketinden dolayı oy veren bir partili olarak kınıyorum. CHP'liler olarak kınıyoruz bu hareketini. Daha önce gençlik kollarında bulundum, şuanda da bazı görevlere katılıyorum" dedi.

"ÇİRKİN SÖYLEMLERİNİ KINIYORUZ"

Engin Özkoç'un hareketinin ne CHP'li ne de Sakaryalı birine yakışmadığını dile getiren Ülvi Köse de, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan, Sakaryalı olmaktan ve CHP'li olmaktan gurur duyuyoruz. Fakat bizim verdiğimiz oylarla milletvekili olup Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu TBMM'de cumhurbaşkanı kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun neticede cumhurun başıdır. Devlet terbiyesi denilen bir şey vardır. Bu ne CHP'liye ne de Sakaryalıya yakışır. Engin Özkoç'u bu çirkin söylemlerinden dolayı kınıyoruz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU SAHİP ÇIKTI

Engin Özkoç'un milletvekilliğinin düşürülmesi gündemdeyken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tavrını belli etti.

CHP Grup Toplantısı'nda yapacağı konuşma öncesinde Kılıçdaroğlu, Engin Özkoç'u yanında oturttu. Daha önce arka sıralarda kendine yer bulan Engin Özkoç'un en önde oturması, CHP Lideri'nin konuyla ilgili tavrını da ortaya koymuş oldu.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri