SİYASET

Kılıçdaroğlu Sinan Aygün ve Mansur Yavaş'la konuşmuş

Sinan Aygün ve Mansur Yavaş arasında günlerdir süren rant ve rüşvet iddiaları ile ilgili ilk kez konuşan Kemal Kılıçdaroğlu " “Sinan Bey geldi bana anlattı. O nedenle ben de Mansur Bey ile ‘Nedir bu’ diye konuştum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP milletvekili Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki rant ve rüşvet tartışması ile ilgili “Sinan Bey geldi bana anlattı. O nedenle ben de Mansur Bey ile ‘Nedir bu’ diye konuştum. Bana yargı sürecini anlattı” dedi.

Bir grup gazeteciyle ‘yeni yıl yemeği’nde bir araya gelen Kılıçdaroğlu, soruları şöyle yanıtladı:

YARGI KARARLARINI UYGULUYOR

(Mansur Yavaş ile Sinan Aygün arasındaki rüşvet tartışması) 

Mansur Yavaş’la da görüştüm, binanın yapılması ile ilgili yargı sürecini anlattı. Kendisi zaten haksızlıklara karşı çıkan, ranta karşı çıkan bir isim. Dolayısıyla böyle bir uyuşmazlıkta yapılması gereken, yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmesidir. Biz de kendisine onu söyledik; ‘Yasa, hukuk neyi öngörüyorsa gereğini yapın’. Yavaş da yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmiştir. İşin özü, büyük paralar dönüyor. Gerçekten de haksız rant elde edenlere karşı belediye başkanının mücadele etmesi lazım. Mansur Bey’in yaptığı da yargı kararlarını uygulamak, hukukun gereğini yerine getirmek.

(Bu olaydan önce Sinan Bey ile görüştünüz mü?) 

Sinan Bey geldi bana anlattı. O nedenle ben de Mansur Bey ile ‘Nedir bu’ diye konuştum. Hukukun gereği neyse onu yapın dedik. Başka söyleyeceğimiz bir şey yok.

(Sinan Aygün’ün ‘Benden rüşvet istiyorlar’ diye bir sözü oldu mu?) 

Bir haksızlığa uğradığını ifade etti. Ben de belediye başkanına; ‘Var mı bir haksızlık, olay nedir’ dedim. Sonuçta şuna vardık; yargı neyi öngörüyorsa gereğini yapın. O kadar. İşin özü bu zaten.

Yorumlar
Günün Manşetleri