SİYASET

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in inkar ettiği 4'lü anayasa çalışmasının işte belgesi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yalanladığı 4'lü anayasa çalışmasının gerçekliğini gözler önüne seren video bir kez daha gündem oldu.

Son günler siyaset kulisleri sallayan CHP,HDP,İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında anayasa çalışması yapıldı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. İddiaları Akşener ve Kılıçdaroğlu yalanlarken, HDP ve Saadet Partisi konuya ilişkin suskunluğunu koruyor.

Konuya ilişkin Gazeteci Nedim Şener'in Twitter adresi üzerinden yayımladığı bir video taraflara şok ettikisi yarattı.

3 Ekim 2019 günü CNN Türk’te Hande Fırat’ın sunumuyla yayımlanan Gece Görüşü programına bağlanan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kabaoğlu, “2018 Ocak ve Nisan ayında 4 parti arasında yapılan anayasa çalışmasına ilişkin bir bilgidir. Doğrudur. CHP, HDP, Saadet Partisi ve İYİ Parti uzmanlarıyla yetkilileriyle ortak paydalarda oluşan anayasa raporu hazırlandı.” Açıklamasında bulundu.

Hande Fırat’ın “Bahsettiğiniz partiler 2018 yılı anayasa çalışması için CHP, Saadet, HDP ve İYİ Parti. O dönemde İYİ Parti, HDP’nin orada olmasından dolayı bir rahatsızlığını dile getirmiş miydi?” soruna CHP’li Kabaoğlu şöyle yanıt verdi: Bu çalışma yapıldı. Yapılan çalışmadan 2 gün sonra bunları dile getirmek uygun düşmez. 4 partinin katılımıyla bir anayasa çalışması yapıldı.

Yorumlar 2 Yorum