SİYASET

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama! Sokağa çıkma yasağı OHAL dışında ilan edilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koronavirüs tedbirlerinde hükümetin zafiyet gösterdiğini iddia etti ve yapılması gerekenleri sıraladı..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla olağanüstü hal ilan edilmesine karşı olduklarını açıkladı. Kılıçtaroğlu, sokağa çıkma yasağının İl İdaresi ve Hıfzıssıhha kanunlarıyla mümkün olduğunu söyledi ve kanunları işaret etti.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan CHP lideri, iktidarın bugüne kadar salgın ile önlem almakta zafiyet gösterdiğin belirtti..

GECİKMELER ÖRNEK VERİLEBİLİR
''Testlerin yaygınlaştırılmasındaki gecikmeler, sınırların kapatılmasındaki gecikmeler, ulaşım kısıtlamalarındaki gecikmeler bunlara örnek verilebilir. Bugün geldiğimiz noktada geniş, yaygın ve etkin bir sokağa çıkma yasağı ve karantina ihtiyacı olduğu açıktır” diyen Kılıçdaroğlu İl İdaresi ve Hıfzıssıhha kanunlarını işaret etti..

İŞTEN ÇIKARILMA YASAKLANSIN
Evden çıkamayacak durumda olanların geçimlerini sağlayacak önlemlerin iktidar tarafından alınması gerektiğini vurgulayan anamuhalefet lider, parlamentoda bu kararlara destek vereceklerini ifade etti:

''Gerek vatandaşların geçim ihtiyaçları, gerek sektörlerin ekonomik destek ihtiyaçları konusunda, daha önce önerdiğimiz önlemlerin de derhal alınması zorunludur. Süreç içinde yasal bir desteğe ihtiyaç duyulması halinde, salgın hastalık süresince işçi çıkarma yasağı öngören bir düzenlemenin parlamentoya gelmesi gibi, bu kararların alınması için tam destek vermeye de hazırız. Artık sorun ‘evde kal' aşamasından  ‘evde tut' aşamasına geçmiştir. Bir an önce iktidarın bu önlemleri alması gerekmektedir.''

Yorumlar 16 Yorum