SİYASET

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Elazığ için çağrı

Deprem bölgesinde incelemelerini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'a çağrıda bulundu

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası alınması gerken önlemler konusu tartışılmaya devam ediyor.. Dün sabah bir otelde düzenlenen Deprem Sunum Programı’na katılan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi ve Erdoğan'a çağrıda bulundu..

ÖLENLER BİZİM İNSANIMIZ

Devletin adaletle liyakatla yönetilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bu iş bir siyaset konusu değil. Bu bir memleket işidir. Fay üstünde evi olan her partiden insanımız var. Ölen bizim insanımız. Şu soruyu hep beraber vicdanımıza sormak zorundayız. Uzun süredir depremler yaşıyoruz ve uzun süredir can kaybımız ve mal kaybımız var. Ben şu soruyu soruyorum; can kaybı ve mal kaybı var, peki hangi önlemi alıyoruz? Önlemi almak ayrı krizi yönetmek ayrıdır. Önlem almak şu, bina yapacaksınız depreme dayanıklı olacak. Kriz yönetimi ise deprem olduktan sonra yaraları hızla sarmaktır. Bugün bizim yaptığımız kriz yönetimidir, önlem değildir.”

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan’a sadece Elazığlılar için değil, 82 milyon vatandaş adına sesleniyorum; Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesine ilişkin bir teklif var, bu teklifi biz verdik. Sizler ‘Hayır, bu teklifi siz vermeyin, AK Parti olarak biz vereceğiz’ derseniz, buyurun verin, biz sizin teklifinizi destekleriz” dedi

Yorumlar 1 Yorum