SİYASET

Kılıçdaroğlu'ndan önemli Muharrem İnce ve Abdullah Gül açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bit televizyon programında Abdullah Gül'ün Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ve Muharrem İnce'nin CHP'den ihraç edilip edilmeyeceğine dair önemli açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınınında son olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamasıyla gündeme gelen Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı konusunda konuştu. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Abdullah Gül'ün, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir." dedi.

Kılıçdaroğlu, Gül için kapıyı açık bıraktı. İşte Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül ve Muharrem İnce ile ilgili açıklamalarından satır başları...

''TARTIŞMAYI KİŞİ BAZINA İNDİRİRSENİZ İLKELERDEN VAZGEÇMİŞ OLURSUNUZ''

Seçimler 2023'te. Seçimler bu tarihte olacaksa cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmasına gerek var mı? Tartışmayı kişi bazına indirirseniz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz. Sizin ilkeleriniz kabul edilecek mi edilmeyecek mi? Demokratik parlamenter sisteme dönüş yapmak istiyoruz, yasama yürütme arasında tutarlı bir denge olsun istiyoruz.

Biz bunları bir kenara bırakıyoruz, cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Bu tartışmayı absürt buluyoruz. Önce ilkeler üzerinde bir mutabakat sağlamalıyız.

''GÜL İSMİNDEN NEDEN KORKUYORLAR''

Hükümetin yönlendirmesiyle bu tartışmalar yapaydır. Türkiye gerçek gündemi olan ekonomiye dönmeli. Abdullah Gül'ün ismi geçince korkuyorlar, neden korkuyorsunuz? Bu tartışılacak bir şey değil. Seçim 4 ay sonra olsa oturup tartışalım.

Hem Erdoğan hem Bahçeli seçimlerin zamanında yapılacağın söylüyorlar. O zaman bekleyeceğiz. Beklerken neleri nasıl yapacağımızı tartışmalıyız. Kişiler bazında tartışma doğru değildir. İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz.

''MUHARREM İNCE PARTİYİ BÖLEMEZ''

Muharrem İnce bizim partimizin bir üyesidir. Gayet güzel, bir itirazımız yok. Türkiye'nin içindeki sorunları anlatabilir. CHP'de bölünmelere neden olabileceğini düşünmüyorum.

İNCE İHRAÇ EDİLECEK Mİ?

Bugün gazetelerden okudum, bir parti üyemiz ihraç dilekçesi vermiş. Böyle bir şey yok, söz konusu değil. Birisi dilekçe verdi hemen ihraç edelim, olmaz.

Parti içinde asla kavga istemiyorum. Kavga edip partiye zarar vereni partiden ayıracağım.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri