SİYASET

Kılıçdaroğlu'ndan skandal Demirtaş çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir canlı yayında, HDP'li Selahattin Demirtaş için hazırlanan iddianameler hakkında skandal sözler sarf etti.

Kılıçdaroğlu, "Bütün yargıçların hukuka ve vicdana göre görev yapmalarını isterim. Hepsi böyle değil maalesef. Saray'dan, hatta Erdoğan'ın avukatlarından talimat alan savcı ve hakimler de var. Erdoğan'ın avukatları sigara küllüğü istediğinde, ayağa kalkıp getiren yargıçlar var. Bir savcı evlenebilir, evliliği kutlanabilir. Ama bir savcı evlenip soluğu Saray'da alamaz. Cumhuriyet yalnızca savcıların unvanında kullanılır. Eğer Saray'ın savcısıysanız Cumhuriyet Savcısı unvanını kullanmayacaksınız. Erdoğan'ın avukatlarının önünde hazır ol da bekleyen savcılar olduğunu da biliyoruz." iddiasında bulundu.

HDP'nin tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için hazırlanan yeni iddianame hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Selahattin Demirtaş Bey, bu iddianameleri alacak madalya olarak takacak. Savcılar da eleştirilir. Talimatla iddianame düzenlerseniz, ya da birilerinin talimatıyla yıllarca iddianame hazırlamazsanız o ülkede adalet kalmaz." dedi.

Yorumlar 3 Yorum