SİYASET

Kılıçdaroğlu'ndan skandal Fetih açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Suriye operasyonu sırasında Fetih okunmasını ve İsrail Filistin meselesine Türkiye'nin dahil olmasını skandal sözlerle eleştirdi.

"Devletler bir araya gelirse terörü sonlandırırız" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye gibi bir devletin maceracı politikaya ihtiyacı yoktur" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

AÇTIM TDK'NIN SÖZLÜĞÜNE BAKTIM

CHP Lideri, "Malum ordumuz Suriye'de, kendi güvenliğiniz için. Yapılanın bir savaş olduğu söyleniyor, evet. Bu söyleniyorsa, bunu AK Parti'nin yetkilileri de söylüyor. Ama başkası savaş deyince, kızıyorlar. Savcılar harekete geçiyorlar. Neden savaş dedin? Ama senin bakanların 'savaş' dedi. Peki Suriye politikası hanedana göre mi değişecek, adamına göre mi olacak? Ve beyefendi kalkıyor, Suriye'nin fethinden söz ediyor. Açtım, TDK'nın sözlüğüne baktım. Bir devleti, savaşarak almak deniyor. Nasıl olur da Suriye'de fetihten söz eder, hangi gerekçeyle?" ifadelerini kullandı.

TERÖRÜN BİTİRİLMESİ

Biz CHP olarak herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye istiyoruz. Bu güzel coğrafyada bayrağımız altında yaşayalım diyoruz. Teröre karşı mücadele edeceğiz ama terörün bir iç boyutu bir de uluslararası boyutu vardır. Terör örgütünün finans kaynaklarını kesmek uluslararası ilişkilerin samimi şekilde yürütülmesine bağlıdır.

SUUDİ ARABİSTAN BİZİ KINIYOR

Defalarca uyardık, iktidara 'Dış politikada yanlış yapıyorsunuz' dedik. Dış politikada duygusallıktan uzak akılcı politikaları tercih edin dedik. Suudi kralı ölünce ülkemizde yas ilan ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü, katiller ellerini kollarını sallayarak gitti. Aynı Suudi Arabistan Arap birliğini toplayıp bizi kınıyor.

SAYGI GÖSTERMEZSEN DÜŞMAN KAZANIR

Suriye’de yaralanan teröristleri Türkiye’ye getirdiler gizli gizli  tedavi ettirip sonra Suriye’ye gönderdiler. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmak değil dokuz köyde karşılamak gerekir. Maceracı bir dış politikadan uzak durmak gerekir. Macerayı odak noktası seçen bir dış politikanın Türkiye’yi nerelere soktuğunu örnekleriyle görebiliriz. 3 milyon 600 bir Suriyeli Türkiye’de. 40 milyon TL harcadık onlar için. Ben başka bir hükümetin toprak bütünlüğüne saygı göstermezsem düşman kazanırım.

İSRAİL'İN İÇ İŞLERİNE NEDEN KARIŞIYORSUN?

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'nin İsrail'e karşı Filistin halkının yanında olmasından rahatsızlık duymuş olacak ki bugün ki konuşmasında "İsrail'in iç işlerine neden karışıyorsunuz" ifadesini kullandı.

CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"Komşu ülkelerin iç işlerine karışmayın dedim, Irak'ın Mısır'ın İsrail'in Libya'nın iç işlerine karışmayın dedim. Oradaki ülkelerin kendi yönetimleri var dedim. Dünyanın her yerinden teröristleri toplayıp Türkiye üzerinden Suriye'ye yolladılar. Maceracı bir dış politika izlemeyin dedik. 24 saatte Emevi Camii'nde namaz kılacağız dediler, bunun adı maceracılıktır.

Bu maceracı bir dış politikanın Türkiye'ye faturasıdır. 3.6 milyon Suriyeli Türkiye'de. 40 milyar dolar para harcadık onlar için. Her ülkenin özellikle de komşularımızın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı gösterelim dedik. Bunu göstereceğiz ki başka ülkeler de bize saygı gösterecek. Bugün dünyanın tamamını kendimize düşman ilan ettik.

Yorumlar
Günün Manşetleri