SİYASET

Kılıçdaroğlu'nu şoke eden iddia: 3 vekil istifa etmişti! 10 isimi daha...

CHP, Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçmek üzere istifa eden 3 vekilin şokunu yaşıyor. Fakat İnce'nin partisine katılmayı düşünenlerin sayısı 3 ile sınırlı kalmıyor. CHP'den 10 vekilin daha İnce ile temasta olduğu düşünülüyor...

Partilerinin son dönemlerde izlediği politikalardan rahatsızlık duyan 3 milletvekili şikayetlerini mektupla bildirdi. Daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen vekiller, değişiklik olmayacağını anlayınca istifa etti.

Önceki gün düzenledikleri basın toplantısı ile istifalarını açıklayan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in Muharrem İnce’nin kuracağı Memleket Partisi’ne geçmesi netleşti.

Üç isim dışında İnce ile görüşen milletvekillerinin de olduğu öğrenilirken, CHP yönetimi de alarma geçerek potansiyel isimleri takibe aldı.

10 MİLLETVEKİLİ SIRADA

Yönetime tepkilerini önce mektup kaleme alarak sonrasında ise istifa ederek gösteren 3 milletvekilinin ardından CHP’de ikinci dalga alarmı da başladı. 3 ismin istifasının ardından önümüzdeki dönemde CHP’de yeni istifaların da gündeme geleceği konuşuluyor.

CHP yönetimi istifa etmeyi planlayan milletvekillerini mercek altına aldı. 10’a yakın milletvekilinin İnce ve ekibiyle görüştüğü ama son kararlarını daha vermedikleri belirtiliyor.

İKİNCİ DALGA ALARMI

CHP yönetimi partide başlayacak olası ikinci istifa furyası için alarmda. İnce ile görüşerek istifa etmesi planlanan milletvekilleri yönetim tarafından mercek altına alındı.

Önümüzdeki hafta potansiyel isimleri ikna çalışmalarına başlanacak. Hem İnce hem de parti yönetimi ile görüşecek olan vekiller ise son kararını buna göre verecek.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri