SİYASET

Kılıçdaroğu'nun garip ekonomik önlem teklifi! Para basın vatandaşa dağıtın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüsün sebep olduğu ekonomik sıkıntının açılması için Merkez Bankası'nın para basması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Habertürk canlı yayınında koronavirüs salgını nedeniyle yaşanılan ekonomik sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs nedeniyle yaşanılan durumun bir an önce geride bırakılmasının herkes tarafından beklenen bir durum olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı, ekonomik tablonun normale dönmesi için de bazı tekliflerde bulundu.

'PARA BASIN MİLLETE DAĞITIN'

AK Parti hükümetinin koronavirüs salgını sebebiyle oluşan ekonomik sorunları, paraların bitmesi nedeniyle çözemediğini iddia etti.

Kemal Kılıçdaroğlu aynı canlı yayında ekonomik tablonun düzelmesi için ilginç bir teklifte bulundu. Kılıçdaroğlu,  "Kontrollü bir şekilde Merkez Bankası bassın ve bu insanları perişan etmeyelim." sözleriyle ekonomi çevrelerini bile şaşırttı.

'KİMSE BİZİMLE KONUŞMADI'

CHP olarak bu rakamı topladıklarını, neler yapılması gerektiğini söylediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, devletin bazı kararlar aldığını ancak bunda çok geç kalındığını bildirdi.

'Hangi siyasi partinin genel başkanı bilgilendirildi?' sorusunu yönelten Kılıçdaroğlu, salgının en az hasarla atlatılması yöntemlerinin konuşulması için bir adım atılmadığını söyledi.

DEVLETİN MİLLETE YAPTIĞI YARDIMLARI GÖRMEZDEN GELDİ

Koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı günden itibaren devlet tarafından vatandaşa yapılan milyarlarca liralık desteği görmezden gelerek bu konuda herhangi bir açıklam yapmayan Kılıçdaroğlu, "Biz kaynak bulabilir miyiz? Evet, bulabiliriz. Nereden bulabiliriz bu kaynağı? Dedik ki havaalanları yaptınız, onlara garantiler verdiniz, o garantilerin en azından bir yıl süreyle ertelenmesini sağlayın, o garantilere ödeyeceğiniz parayı bu iş için harcayın. Dolayısıyla insanlar mağdur olmasınlar, bunu da söyledik ama duymazlıktan geliyorlar. Bu konuda en ufak tek cümle bile kurmak istemiyorlar. Neden? Oralara para verecekler. Bu, bizim açımızdan ciddi bir sorun." diye konuştu.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri