SİYASET

Libya tezkeresi Meclis'te

Libya'ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tezkerenin Genel Kurul'daki görüşmesi ‪2 Ocak Perşembe‬ günü gerçekleşecek. TBMM, bütçe görüşmelerinin ardından ‪7 Ocak Salı‬ gününe kadar çalışmalarına ara vermişti. Libya'nın Türkiye'den resmen askeri destek istemesi ve bölgede yaşanan gelişmeler ışığında tezkere mesaisi öne çekildiği. Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında 27 Kasım’da imzalanan ve 21 Aralık’ta TBMM'de onaylanan güvenlik ve işbirliği mutabakat muhtırası ise 26 Aralık 2019'da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DUYURMUŞTU

İYİ Parti ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

"Tezkerenin gönderilmesi için Cumhurbaşkanlığına arz ettik. Bugün içinde Cumhurbaşkanımızın imzasıyla, tezkerenin Meclis'e gideceğini de öğrendik

Bizim görevimiz siyasi partileri kritik konular olduğu zaman bilgilendirmektir. Sonuçta takdir ve karar siyasi partilerindir. Her siyasi partinin farklı görüşü olabilir. İYİ Parti'nin bir karar vermediklerini, istişareye devam edeceklerini Sayın Akşener söyledi. Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren konularda siyasi partilerle birlikte hareket etmek istiyoruz."

Yorumlar
Günün Manşetleri