SİYASET

Liderlerin asıl meslekleri sizi çok şaşırtacak

Türkiye'de ve dünyada siyaset yapan politikacıların hepsinin özel hayatında yaptıkları farklı bir meslek var. Her ne kadar bizler onlara siyasetçi desek de kimi garson kimi ajan kimi öğretmen kimiyse şovmen...

1. Muharrem İnce

Uludağ Üniversitesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev alan İnce müdürlük de yaptı.

Ali Babacan

1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da İşletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı.

Binali Yıldırım

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. 1978 ve 1993 yılları arasında Türkiye Gemi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerini yerine getirdi.

Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1975 yılında Leningrad Üniversitesi (üniversitenin yeni adı Sankt Petersburg Üniversitesi) Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun oldu. Ayrıca eski bir KGB ajanı olup görevi bıraktığında rütbesi albaydı.