SİYASET

Mansur Yavaş'a rüşvet şoku! Bakanlık devreye girdi

Eski CHP milletvekili Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş hakkında ortaya attığı 25 milyon liralık rüşvet iddiası üzerine İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

Dün akşam Beyaz TV'de yayınlanan DİNAMİT programına katılan eski CHP milletvekili Sinan Aygün, flaş açıklamalarda bulundu.

Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 3 CHP'li meclis üyesinin 25 milyon liralık rüşvet istediklerini söyledi.

Aygün, olaya dair elinde delillerin bulunduğunu ve bu delilleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edeceğini dile getirdi.

FETÖ İMAMI İKNA ETTİ

Aygün Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanı adaylığı teklifini geri çeviren Mansur Yavaş'ı FETÖ imamının ikna ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ile Yavaş arasındaki trafiği yönettiğini söyleyen Aygün şu ifadeleri kullandı: "Mansur Yavaş ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında aracılık yaptım. Yavaş'a CHP'den adaya olmasını teklif ettim. 'Ben bunu hakaret sayarım dedi' sonra FETÖ imamı firari Ayhan Atalay, kendisini ikna etti. CHP'den aday oldu. Çok fazla da üzerime gelmesinler. 2014 seçimlerinin hesabını sorarım onlara. Bana FETÖ'cü diyen önce kendisine baksın. Bülent Kuşoğlu'nun ağabeyi Genelkurmay istihbaratta FETÖ'den açığa alındı. Ordudan atıldı." 

CHP'DEN CEVAP GELMEDİ MANSUR YAVAŞ HALA SESSİZ

Dün akşam ortaya atılan iddialar karşısında CHP cephesinden herhangi bir açıklama gelmezken Mansur Yavaş da hala sessizliğini koruyor. Sinan Aygün'ün elinde belgeler olduğunu söylemesi CHP kanadında endişeye sebep oldu.

Aygün bu konuda, "Delilleri teslim etmedim. Onunla (deliller) ilgili, kamuoyuna vermemem konusunda bana uyarı geldi. Savcılığa elimde görüntüler olduğunu söyledim zaten. Savcılığa teslim edeceğim. Ancak şu an onları açıklamam yanlış" dedi.

CHP VE FETÖ ARASINDAKİ BAĞ AÇIĞA MI ÇIKIYOR?

Olay her ne kadar rüşvet davası gibi gözükse de arka planda CHP-FETÖ ilişkisinin ilk kez somut delillerle açığa çıkacağı yorumları yapılıyor. Bu konuyla ilgili konuşan AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner "Her seferinde "FETÖ'nün siyasi ayağı bulunmalı" diyen ve AK Parti'yi adres olarak gösteren CHP suçüstü yakalanmıştır. Urla Belediye Başkanı yakalanmıştır. Buna benzer bir sürü FETÖ iltisaklı isimlerin CHP içinde çok etkili yerlerde bulunduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI İDDİASI

Yaşananlar birçok siyasetçi tarafından FETÖ'nün siyasi ayağının CHP bünyesinde yakalandığı şeklinde yorumlandı.

AK Parti eski milletvekili Metiner ise ''Otada çok vahim bir iddia var. Sadece Sinan Aygün'ün yapmış olduğu rüşvet suçlaması değil aynı zamanda FETÖ iltisaklı bir çetenin CHP'de nasıl hakimiyet sağladığını ortaya koyan iddialar. Bunlar yenilir yutulur iddialar değil. Her iki iddia konusunda da CHP seyirci kalıyor. Hatırlayacaksınız daha önce Muharrem İnce CHP içinde bir çetenin varlığından bahsetmişti. Gene Birgül Ayman Güler FETÖ-CHP arasındaki iltisakla ilgili bir takım açıklamalarda bulunmuştu. En sonda da Abdulkadir Ateş bey CHP'nin FETÖ'ye teslim olduğunu dile getirmişti. Bu çok önemlidir. Artık olay bir boyutuyla yargısaldır." dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri