SİYASET

Meclis Başkanı'ndan flaş açıklama: 5 ismin milletvekilliği düşecekti

Meclis Başkanı Şentop, CHP'li Berberoğlu ve HDP'li Güven ile Farisoğulları'nın vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Meclis Başkanı Şentop, yargı paketlerini ve infaz düzenlemelerini beklediklerini belirterek "Normal şartlarda dünkü isimlere onlar da eklenecekti ve 5 ismin milletvekilliği düşecekti" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Şentop'un açıklamaları şöyle: 

Düne kadar bekledik çünkü “Milletvekilinin lehine olabilecek bir düzenleme olabilir mi” diye baktık çünkü yargı paketi ve afla ilgili tartışmalar vardı.

Örneğin HDP’li iki milletvekili ile ilgili başka dosyalar vardı. Biri Ocak 2019’da geldi, diğeri Haziran 2019’da geldi. Yargı paketi ve infaz düzenlemesine dair tartışmaların sonucunu bir görelim dedik. Nitekim cezalarının istinafta kesinleşme söz konusu iken ifade hürriyeti bağlamında temyiz hakkı tanındı. Dolayısıyla hükmün kesinleşme durumu ortadan kalktı. Normal şartlarda dünkü isimlere onlar da eklenecekti ve 5 ismin milletvekilliği düşecekti. Beklememiz sayesinde onlar lehine bir durum ortaya çıktı. Peki buna yetkim var mı? Aslında yok. İstesem geldiği anda Genel Kurul’da okuturum, ama bu anlamda bir teamül var.
Yargı paketleri Ekim ayı gibi netleşmişti. Sonrasında da yargı bunu nasıl uygulayacak diye görmek için bekledik.

Yorumlar
Günün Manşetleri