SİYASET

Meral Akşener İYİ Parti'nin kasasını yeğenine emanet etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için 'halam' ifadesini kullanan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partinin mali işler başkanlığına getirildi.

Yenişafak'ın haberine göre İYİ Parti kurucu üyesi ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Genel Başkan Meral Akşener tarafından partinin mali işler başkanlığına getirildi. Akşener'in bu hamlesi, Ankara kulislerinde 'liyakat' tartışmasını tetikledi.

''NEREDE LİYAKAT?''

Endüstri meslek lisesi mezunu Dikbayır'ın, mali işler başkanlığına getirilmesinde Akşener ile 'akrabalık' bağlarının etkili olduğu öne sürülüyor. Kulislerde bu atamanın liyakat esaslarına aykırı olduğu şeklinde yorumlar yapıldığı öne sürülüyor.

AKRABALIK BAĞINI YALANLAYAMADILAR

İYİ Partili Ümit Dikbayır ile Genel Başkan Akşener arasında akrabalık bağı olduğu biliniyor. yenisafak.com'un ulaştığı Dikbayır kaynakları, söz konusu bağı reddetmezken açıklama yapmaktan kaçındı. Dikbayır'ın memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesinde, genel başkan ile aralarındaki akrabalık ilişkisi yaygın olarak biliniyor.

MHP'Lİ ENGİNYURT: YEĞENİNİ KASANIN BAŞINA NEDEN GETİRDİN?

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, konuyu gündeme taşıyarak İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e peşpeşe sorular yöneltti. Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi ben Sayın Akşener'e bu soruyu soruyorum. İYİ Parti'nin genel muhasebecisinin adı Ümit Dikbayır. Bu Ümit Dikbayır, Akşener benim halam oluyor diyor. Dolayısıyla Dikbayır da yeğen oluyor. Niye getirdin yeğenini muhasebenin başına? İYİ Parti'de kasayı bilecek başka adam yok muydu?"

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri