SİYASET

Meral Akşener'den Ayasofya hutbesine Atatürk tepkisi

Haftalık grup toplantısında partililere hitap eden Akşener, Ayasofya'yı Mustafa Kemal'in özgürleştirdiğini vurgulayarak ilk cuma hutbesinde Atatürk'e de selam gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Yakın korumasında tespit edilen koronavirüs salgını sebebiyle birçok programa katılamadığını söyleyen Akşener, kendisine gelen Ayasofya daveti için ''Çok istedim ama olmadı. En yakın zamanda oraya gideceğim'' dedi.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

''AYASOFYA'YI SİYASETE ALET ETTİLER''

''Erdoğan’ı uyardım ama dinlemediler. Ayasofya’yı siyasete alet ettiler. Başbakanlık’tan dilekçelerine cevap alamayınca 2005’te mahkemeye başvuruyorlar. Mahkeme, Başbakanlığın dilekçeye zamanında başvurmadığı için suçlu buluyor. O zamanın Başbakanlığı, bugünün Cunhurbaşkanlığı davanın reddini istiyor.

O dönemin Başbakanı Önce Sultanahmet’i doldurun diyor. Bugün o iktidar Ayasofya’yı biz açtık diye övünüyor. Yine bir riyakarlık, yine vatandaşı değil, kendini düşünme hesabı. İlk günden beri dedik ki Ayasofya’yı ibadete açın, siyaseti kapatın.''

AYASOFYA'DA Kİ HUTBEDEN MUSTAFA KEMAL'E SELAM İSTEDİ

''Ortak değerlerimizi sömürmekten geri kalmadılar. Güzel Ayasofya’nın o güzel gününde şu sözü bekledik. Selam olsun Anadolu’nun kapılarını açan Alparslan’a, selam olsun İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’e, selam olsun İstanbul’u düşmandan kurtaran Gazi Mustafa Kemal’e.

Böylesine güzel bir günde bile düşmanlık etmekten geri durmadılar. Alparslan da bizimdir, Fatih de bizimdir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir.

Atatürk Asya’dan Avrupa’ya bir kısrak başı gibi yürüyen memleketin mavi gözlü bozkurtudur. Hastanede koşa koşa ziyarete gittiğiniz ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen fesliden feyz alacağınıza Sevr’i yırtıp atanlarla gurur duyun.''

''AYASOFYA'YI ATATÜRK ÖZGÜRLEŞTİRDİ''

''Yunan’ın, Fransız’ın Alman’ın Atatürk’e düşman olmasını anlarım ama siz nasıl düşman olursunuz kardeşim? Onlar şanlı bayrağımızı ateşe vererek milli birliğimize hakaret ediyor siz hala Atatürk ile uğraşıyorsunuz.

Atatürk, Türk vatanında şanla şerefle nur içinde yatıyor. Göreve geldiğinden bu yana İstiklal Harbi kahramanlarına bir hayır duayı çok gören Ali Erbaş, şimdi de lanet okuyor. Bundan bir asır önce Ayasofya’yı özgürleştiren o kahramanlara bir fatiha okuyun.''

Yorumlar 28 Yorum
Günün Manşetleri