SİYASET

Meral Akşener'den evlere şenlik cevap

Habertürk'ten Fatih Altaylı'ya konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile iletişim kurup kurmadığı ile ilgili evlere şenlik bir cevap verdi...

Geçtiğimiz yıl CHP ile İyi Parti arasında kurulan Millet İttifakı'na HDP'nin dışarıdan destek verip vermemesi siyasetin en çok tartışılan konularından biri olmuştu. Bu tartışmalar geçtiğimiz yıldan bu yıla taşındı. İyi Parti HDP ile ilişkiler konusunda da tartışmaların hep ortasında yer aldı.

Dün akşam Habertürk'te Teke Tek Özel Programında Fatih Altaylı'nın konuğu olan Meral Akşener, Altaylı'nın; "HDP ile CHP'nin belirli bir düzeyde ilişki kuruyor olması sizi biraz rahatsız ediyor mu?" sorusuna Akşener adeta üç maymunu oynayarak şöyle cevap verdi..  "CHP ile HDP arasında herhangi bir ilişki, iletişim var mıdır, yok mudur bilmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konuda herhangi bir konuşmamız olmadı. Kılıçdaroğlu bize der ki; 'Biz HDP+Saadet artı, artı gitmek istiyoruz siz de buyurun..' O zaman biz fikrimizi hayır diye söyleriz. Çünkü HDP'nin PKK'yla olan iletişimi, PKK'yla arasına bir türlü mesafe koyamaması bunlar kabul edilebilir, bizim hoş karşılayacağımız şeyler değil." diye cevaplandırdı..