SİYASET

Meral Akşener'den 'fezleke' açıklaması! HDP'li vekiller hakkındaki kararı ne olacak?

İYİ Parti Genel Başkanı Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu HDP'li vekiller hakkında düzenlenen fezlekeye Meclis'te 'evet' diyeceklerini söylemişti. Fakat İyi Parti Genel Başkanı Akşener, bugün yaptığı açıklamayla Ağıralioğlu kadar net konuşamadı. Bu durum, İyi Parti içerisinde HDP kaynaklı bir ayrılık olduğu şeklinde yorumlandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk'te katıldığı televizyon programında Ahmet Hakan'ın haklarında fezleke hazırlanan HDP'li 9 milletvekili hakkında nasıl bir tutum sergileyeceklerine ilişkin sorusuna "Biz HDP'yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz.  Dolayısıyla TBMM'de bu üslupla siyaset yapmalarını uygun bulmuyoruz. 'Evet' diyeceğiz" dedi.

Konuyla ilgili İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tavrı merak konusuydu...

''İYİ PARTİ ÖNÜNE GELEN FEZLEKELERE GÖZÜ KAPALI EL KALDIRMAZ''

Genel Başkan Meral Akşener, partisinin grup toplantısında tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Akşener, "İyi Parti önüne getirilen fezlekelere gözü kapalı el kaldırmaz. İyi Parti o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur.

İyi Parti Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar gereği neyse onu yapar. Bundan hiçkimsenin endişesi olmasın. 

Merak ediyorlarmış, İyi Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış. Elbette, vatandaşı iki yumruk arasına sıkıştırılan bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz.

Elbette milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil hakkın yanında duracağız. Bu kadar basit." ifadelerini kullandı.

AKŞENER VE AĞIRALİOĞLU FİKİR AYRILIĞINA MI DÜŞTÜ?

İyi Parti Genel Başkanı Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, bilindiği üzere Meral Akşener'e en yakın isimlerden biri.

Fezleke konusunda Ağıralioğlu'nun net bir tavır orataya koyarak 'evet diyeceğiz' demesi olağan bir durum olarak karşılanırken, Akşener'in bugün yaptığı konuşmada doğrudan 'evet diyeceğiz' dememesi iki isim arasında görüş ayrılığı olduğu şeklinde yorumlandı.

Siyaset kulislerinde, İyi Parti'nin fezleke konusunda 'hayır' oyu kullanması durumunda parti içerisindeki kopuşların hız kazanacağı şeklinde yorumlar dillendiriliyor.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri