SİYASET

Meral Akşener'den HDP'yi kızdıracak açıklama! PKK'nın uzantısıdır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile gizli ittifak içinde olduğu bilinen HDP'yi kızdıracak açıklamalarda bulundu. Meral Akşener, HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırdıklarını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberGlobal'de "Jülide Ateş ile 40" programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, Ateş'in "İYİ Parti HDP’yi nereye konumlandırıyor?" sorusu üzerine "PKK, terör örgütünün yanına konumlandırıyor. Hep bunu söyledik." dedi. 

HDP ile hiçbir ittifaklarının olmadığını ileri süren Akşener, "Millet İttifakı’nın bileşenlerine baktığınız zaman, 24 Haziran’da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var, İYİ Parti ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili sadece İYİ Parti ve CHP var."ifadesini kullandı. 

CHP'nin HDP ile yaptığı gizli ittifak pazarlıklarına hiç değinmeyen Akşener, bu partinin seçmenin kendi ortaklıklarına verdiği desteği ise "Seçmen oy vermiştir ona söyleyecek bir sözümüz yok. Yani seçmenler hiçbir zaman hiçbir siyasi partini tapulu malı değildir." sözü ile savundu. 

İstanbul seçimlerinde HDP'li seçmenin büyük katkısını gözardı eden Akşener, İmamoğlu'nun seçimi kazanmasını ise şu sözlerle izah etmeye çalıştı:

"Sayın İmamoğlu’nun üzerinden hadiseye baktığımız zaman o 800 bin farkın aşağı yukarı ölçümlere göre 3 milyon insan üzerindeki seçmenin AKP’li olduğu görülüyor. Çünkü 31 Mart 325 bin AKP seçmeni sandığa gitmedi. 298 bin civarında da CHP seçmeni sandığa gitmedi. Dolayısıyla AKP-MHP-İYİ Parti-Saadet Partisi seçmeni ittifak olmamasına rağmen bütün farklı siyasi görüşlere geçmişte oy veren seçmen İstanbul’da  800 bin farkla Sayın İmamoğlu’nu seçti." 

Oysa HDP eş Başkanı Pervin Buldan, şubat ayında CHP'ye ittifak resti çekerken İstanbul seçimlerinde verdikleri gizli desteği de itiraf etmişti. Buldan o gün, "bir seferliğine İstanbul seçimlerini kazanmak için kabul ettik, bundan sonra yapılacak olan ittifaklar, açık ve şeffaf olmalı ve birlikte görüntü verilmeli. CHP'nin çekingenliğinden çıkması gerek" demişti. 

Yorumlar 12 Yorum
Günün Manşetleri