SİYASET

Meral Akşener'den hükumete 'korona şehidi' teklifi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümete koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybeden sağlıkçıların şehit ilan edilmesini ve ailelerine şehit ailesi gibi muamele edilmesini teklif etti.

Koronavirüs tehlikesi Türkiye'de yayılmaya devam ederken siyasilerin de tek gündemi bu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, AK Parti hükümeti ve diğer yetkililer mesailerinin büyük kısmını koronavirüse karşı alınan tedbirlere ayırırken muhalefet partilerindende zaman zaman konuya ilşkin açıklamalar geliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin mücadele ettiği salgında en büyük rolü alan sağlıkçılardan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin şehit statüsünde sayılmalarını teklif etti.

'KORONA İLE MÜCADELEDE ÖLEN SAĞLIKÇILAR ŞEHİT SAYILSIN'

Koronavirüsle mücadele çerçevesinde yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına dikkati çeken Akşener, "Korona ile mücadele ederken hastasından alıp vefat eden bütün doktor, hemşire ve sağlık çalışanı yani ne olursa olsun hepsinin şehit ilan edilmesi gerektiğini öneriyorum. Ailelerine de aynı terör şehidi gibi davranılması gerektiğini öneriyorum.'' ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK ÇALIŞANI DIŞINDAKİLERE DE AYNI PRİMLER VERİLSİN'

Akşener, sağlık personeli dışında kalan fakat bu süreçte koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında görev yapan çalışanlar hakkında da şu teklfi de bulundu:

''Aynı zamanda doktor, hemşire, sağlık çalışanı, hasta bakıcı vesairenin dışında şoför, bekçi, yani hastanelerin içinde görev yapan ama sağlık personeli dışında kabul edilenlere de sağlık çalışanlarına verilen primin verilmesi lazım." 

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri