SİYASET

Meral Akşener'in açıklamaları Ümit Özdağ'ın sabrını taşırdı! Canlı yayındayken açıklama geldi

İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meral Akşener'in bir TV programında ortaya attığı 4 iddiaya sosyal medyadan jet hızıyla cevap verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Akşener, Ümit Özdağ'ın partiden ihraç edilmesiyle ilgili de konuştu. Akşener'in konuşmasının devam ettiği sırada Ümit Özdağ'ın sosyal medya hesabından Akşener'e yanıt vermesi dikkatlerden kaçmadı. 

ÖZDAĞ'DAN AKŞENER'E: 4 TANE GERÇEK OLMAYAN AÇIKLAMA

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik açıklamalarından dolayı Disiplin Kurulu'na sevk edilerek partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Genel Başkan Meral Akşener'in kendisiyle ilgili açıklamalarına yanıt verirken, "4 tane gerçek olmayan açıklama yaptınız" dedi.

BUĞRA'NIN FETÖ'CÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Özdağ, Akşener'in, "Buğra'nın FETÖ'cü olduğunu söyledi. Ben de kendisine konuyla ilgili belgi, bilgi getirmesini gereğini yapacağımı söyledim. Not aldım, o da devletin bazı kurumlarını söyledi. Jandarma, askeriye ve MİT'ten aldığını söyledi. Ben de ilgili kurumların başındaki kişileri aradım" sözlerini, "Ben size Buğra Kavuncu ile ilgili bilgilerim hususunda herhangi bir kurum adı vermedim. Bahsettiğiniz kurumlarla irtibat kurduğunuzu söyleyen sizsiniz" şeklinde yanıtladı. 

''BAKTIM Kİ TELEVİZYON KANALINDA VERYANSIN EDİYOR''

Akşener'in "Benden grup başkanlığı talep etmiştir. Ben de kendisine 'hayır' demedim. Ben GİK listesinin 1. sırasına Orhan Çakırlar'ı koydum, Ümit Özdağ grup başkanı olsun diye. El yazısı listenin içinde sayın Özdağ'ın isimleri vardı. GİK listesindeki olmadıklarını biliyorlardı. Sayın Özdağ tek tek görüştüğümüz arkadaşlarımızın arasına katıldı. Sonuçta ne olduğunu bilemediğim sistemin içinde bir gün baktım ki televizyon kanalında veryansın ediyor arkadaşımız" sözlerine ise, "Siz bana 'Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nı önerdiniz, ben divana girme teklifinizi reddettim. Uygun görürseniz grup başkanlığını tercih ederim dedim" yanıtını verdi. 

Akşener'in "Benden randevu talep etmedi. Milletvekili arkadaşlarımızın kongreyle ilgili çizilip çizilmeme üzerinden kızgınlıkları, kırgınlıkları oldu. Bire bir bu konuda maruz kalan arkadaşlarımızın hepsiyle tek tek görüştüm. Sayın Özdağ benim listemde olmadığı için, zaten bulunmadığını da bildiği halde herkesten daha fazla bağırıp çağırmasını anlayamadım" açıklamasına da yanıt veren Özdağ, "Sayın İsmail Koncuk ile listede ismi olmadığı halde kendisini davet ederek görüştünüz" dedi.

''AK PARTİ İLE İYİ PARTİ ANAYASA ÇALIŞMASI YAPIYOR DEMEDİM''

Akşener'in "AK Parti ile anayasa hazırladığımızı söyledi" sözüne de yanıt veren Özdağ, "Ben AK Parti ile İYİ Parti anayasa çalışması yapıyor demedim. Uğur Poyraz'ın Ankara'da, değişik mahfillerde birlikte anayasa yapıyoruz diye konuştuğunu söyledim ve size de doğru mu diye sordum. Arzu ederseniz bu konuşmanın şahidi olan saygın siyasetçinin de numarasını size yollarım" açıklamasını yaptı. 

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri