SİYASET

Meral Akşener'in Yüzüklerin Efendisi benzetmesi olay!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi için Londra'ya gittiği sırada grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ülkeyi 'Yüzüklerin Efendisi' filmine benzetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Liderler Zirvesi için Londra'ya hareket etti.

Erdoğan'ın yola çıkmasının ardından partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Memleketi Orta Dünya’ya çevirdiler” diyerek ülkeyi Yüzüklerin Efendisi filmine benzetti.

Akşener, “Sanki Yüzüklerin Efendisi setinde yaşıyoruz… Yüzük, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; Sayın Erdoğan, yüzüğün sahibi; Almış yanına, ak sakallı Saruman’ı, Damat Gollum’u, ve inşaatla uğraşan beş Nazgul’u, mutlak gücün, mutlak iktidarın peşinde…” ifadelerini kullandı.

yüzüklerin efendisi

Yüzüklerin Efendisi, yazarın Orta Dünya ismini verdiği bir coğrafyada geçiyor. Kara büyücü Sauron, Orta Dünya’yı ele geçirmeye çalışırken, beyaz büyücü Saruman da ona destek veriyor; Nazgullar ise Sauron’a kayıtsız şartsız hizmet eden yaratıkları ifade ediyor. Gollum ise güç yüzüğüyle büyülenmiş, sürekli onu elde etmeyi arzulayan münzevi bir karakter.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri