SİYASET

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Mustafa Akıncı sert tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Kıbrıs Türk halkı, çok büyük bir oranda Rum tarafına azınlık olmayı ya da Türkiye'ye sürekli bağımlılık ilişkisi içinde yaşamayı istemiyor" sözlerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan sert bir cevap geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya Dışişleri Bakanı Miro Cerar ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın açıklaması yaptı. Bakan Çavuşoğlu, Akıncı'nın "Kıbrıs Türk halkı, çok büyük bir oranda Rum tarafına azınlık olmayı ya da Türkiye'ye sürekli bağımlılık ilişkisi içinde yaşamayı istemiyor" sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

BU KADAR DÜRÜST OLMAYAN SİYASETÇİYLE HİÇ ÇALIŞMADIM

Bakan Çavuşoğlu Akıncı ile ilgili şunları söyledi:

"Ben KKTC içinde iç siyasetten sorumlu biri değil. Biz daha çok Kıbrıs müzakereleri konusunda işbirliği yaptık. Bu süreçte de Kıbrıs'ta bir çözüm için, Kıbrıs Türklerinin siyasi eşitliği konusunda tutumumuz ortadadır. Şimdi bakıyoruz seçim zamanında Sayın Akıncı, Türkiye'yi malzeme yapmaya başladı. Konuştuğu konular Türkiye'de ve KKTC'de gündeme geldi mi? Hayır. Biz şimdi KKTC'nin siyasi eşitliğini savunurken, Türkiye'ye bağlanma gibi kendi kendine soru sorup cevap veriyor. Bunlar gündeme mi geldi ki, bunu konuşuyoruz. Biz şu müzakere sürecinde çok şey yaşadık. Bunları anlatacağız. Biz şu ana kadar bu kadar dürüst olmayan siyasetçiyle hiç çalışmadım. Kıbrıs Türk halkına böyle dürüst olmayan bir siyasetçi hiç yakışmıyor. Biz Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Akıncı niye Türkiye'ye saldırıyor, Türkiye terörle mücadele ederken teröre destek veriyor? Bunları Kıbrıs Türk halkının düşünmesi gerekiyor."

İDLİB

Ayrıca, Rus heyetiyle İdlib görüşmesine ilişkin Bakan Çavuşoğlu, "Bir yol üzerinde uzlaşı olsaydı bugünkü toplantıya ihtiyaç olmazdı. Cumartesi günü Rusya'dan bir heyet geldi. Toplantılar gerçekleşti. Bu görüşmede karşılıklı öneriler oldu. Bu toplantı neticesinde bir mutabakat sağlanmadığı için, sadece öneriler paylaşıldığı için devamı konusunda anlaşıldı." dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri