SİYASET

Millet İttifakı'nda HDP krizi! İYİ Parti'den ayrılık sinyalleri...

HDP eş başkanı Pervin Buldan'ın, İstanbul'u kazanmak için İYİ Parti ve CHP ile gizli ittifak yaptıklarını itiraf etmesi Millet İttifakı'nda krize sebep oldu. İYİ Parti'nin milliyetçi kanadından ittifaktan ayrılma sinyalleri geliyor...

Millet İttifakı'nın resmi üyeleri CHP ve İYİ Parti, yerel seçimler boyunca arka kapıdan HDP ile anlaşmış fakat seçmen huzurunda böyle bir ilişkinin olmadığı yalanını söylemişlerdi. 

CHP'nin İBB adayı olduğu süreçte Ekrem İmamoğlu da kendisine HDP ile ittifak kurdukları gerekçesiyle tepki gösteren seçmenlere, böyle bir ittifakın olmadığını, kendilerinin İYİ Parti ile ittifak kurduklarını söylemişti. 

Yalan çok geçmeden ortaya çıktı. Millet İttifakı'nın gizli üyesi olmaktan bıkan HDP, artık her şeyin gözler önünde yaşanması gerektiğini söylemeye başladı.

HDP eş başkanı Pervin Buldan, "Bir seferliğine mahsus olmak üzere, biz HDP'nin varlığının ne kadar etkili olduğunu anlatabilmek için bir seferliğine kabul ettik.'' sözleriyle yerel seçimlerde kurulan kirli ittifakı itiraf etti.