SİYASET

Millet İttifakı'nın Libya çatlağı! Erdoğan düşmanlığı dışında anlaşabildikleri bir konu yok

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir kez daha ittifak ortaklarından aykırı bir açıklama yaparak Türkiye'nin Libya'da attığı adımları doğru bulduklarını söyledi. Millet İttifakı'nda her konuda ortaya çıkan bu tür fikir ayrılıkları, ittifakın tek dayanağının Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulmuş sembolik bir birliktelik olduğu düşüncesini akıllara getirdi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun Libya konusunda beyan ettiği fikirler Millet İttifakı'nda oluşacak yeni bir çatlağın daha fitilini ateşledi.

Bilindiği üzere muhalif kanat Türkiye'nin Libya'ya müdahelesinde tezkereye destek vermemişti. Bu şekilde her fırsatta Türkiye'nin Libya'da darbe ile devrilmeye çalışılan meşru hükumete verdiği desteği eleştirmişti.

Fakat Millet İttifakı'nın yavru üyesi Saadet Partisi'nden ortaklarını üzecek bir açıklama geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

Karamollaoğlu, hükümetin Libya politikasına destek vererek, şunları kaydetti: 

''LİBYA'DAKİ TAVRIMIZI İSABETLİ''

"Şu anda iktidarın Libya'da takındığı tavır isabetli bir tavır. Libya'yı bölünmeye götürme tehlikesi arz eden ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru olmayan Hafter ve yandaşlarının bir an önce bu savaştan çekilmesinin Libya'nın geleceği yönünden büyük önem arz ettiğinin kanaatindeyiz.''

''BATILILAR ÖNEM VERİYOR ÇÜNKÜ LİBYA, PETROL ZENGİNİ''

''Libya, Kuzey Afrika'da nüfusu fazla olmayan, ama petrol zengini bir ülke. Batılıların Libya'ya önem vermelerinin tek sebebi Libya'nın petrol kaynakları.''

FRANSA'YA MESAJ 

''Hele burada Fransa'nın küstahça çıkıp birtakım açıklamalar ve kışkırtmalarda bulunmalarını telin ediyorum. Fransa, önce kendi geçmişi ile yüzleşmelidir."

Yorumlar
Günün Manşetleri